Powered By Blogger

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Πέφτει η κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις Κασιδιάρη;Κανονικά θα έπρεπε και άργησε...

- Σε πανικό κορυφαία στελέχη της Νέα Δημοκρατίας
- Συνεχείς συσκέψεις σε Συγγρού και Χ. Τρικούπη
- Αίνιγμα η στάση των υπολοίπων κομμάτων

 Πριν καλά - καλά στεγνώση το μελάνι της υπογραφής της εκταμίευσης της δόσης των 8,3 δισ. ευρώ από το Eurogroup, ύστερα από την υπερψήφιση στη Βουλή του Πολυνομοσχεδίου, η κυβέρνηση βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της ιστορίας της. Καλά πληροφορημένες πηγές από το στρατηγείο της Νέας Δημοκρατίας, στη Λεωφόρο Συγγρού, φέρνουν τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο άμεσης προσφυγής στις κάλπες, μαζί με τις δημοτικές και τις ευρωεκλογές!...
Όπως εξηγούσαν στο planet-greece κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμίας τους για ευνόητους λόγους, η πολιτική κατάσταση αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι εξαιρετικά ρευστή.

Οι αποκαλύψεις Κασιδιάρη συνοδευόμενες από βίντεο - ντοκουμέντο (δείτε ΕΔΩ ...) για την ωμή παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, θυμίζουν πρακτικές που ακολουθεί ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ρατζίπ Ερντογάν, μας έλεγαν χαρακτηριστικά. Άσχετα με την ουσία των κακουγηματικών διώξεων που έχουν ασκηθεί κατά των μελών της Χρυσής Αυγής, η προσωπική πίεση του Πρωθυπουργού στην δικαιοσύνη για την προφυλάκιση βουλευτών του κόμματος, εγείρουν σοβαρά ερωτήματα λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών της χώρας.

Όπως πρώτο αποκάλυψε το planet-greece πριν λίγο (δείτε ΕΔΩ) ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μετέβη στα γραφεία του κόμματος, στη Λ. Συγγρού, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη με τους πολύ στενούς του συνεργάτες για το μείζον πολιτικό θέμα που έχει προκύψει, με το ερώτημα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες να τίθεται ανοιχτά, πλέον στο τραπέζι.
Μεγάλο ερώτημα παραμένει τι θα κάνουν τα υπόλοιπα κόμματα, και ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Εάν αποφασίσει η Κουμουνδούρου να σηκώσει το γάντι και να ανεβάσει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, η πρόωρες εκλογές θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες, λένε χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές της Λ. Συγγρού στο planet-greece. Ήδη, με την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του Γ. Στουρνάρα, κατά την διάρκεια ψήφισης του πολυνοσχεδίου, που τελικά δεν έγινε αποδεκτή λόγω αντισυνταγματικότητας, έφερε πολλά κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης σε οξεία αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα και τους βουλευτές του, οι οποίοι συντάχθηκαν επί της ουσίας με την πρόταση που συνυπέγραφαν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Μεγάλο ερώτημα επίσης παραμένει τι στάση θα κρατήσουν οι ΔΗΜΑΡ αλλά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που ίσως δουν την συγκεκριμένη περίπτωση ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία άντλησης ψήφων από τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής σε ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου