Powered By Blogger

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Κλίμα ρωσικής επέμβασης μέσα στη νύχτα - Ουκρανία: "Η Ρωσία θα εισβάλλει μέχρι το πρωί"


Η επέμβαση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ανατολική Ουκρανία είναι θέμα ωρών, ισχυρίζεται η Ουκρανία και η Πολωνία, ενώ πριν λίγο ήρθε μια δήλωση από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τ.Κέρι, που έδειξε αν μη τι άλλο, ότι και οι ΗΠΑ "κάτι περιμένουν".
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε μεταξύ άλλων ότι "Η Ρωσία προετοιμάζει το έδαφος για να κάνει ότι έκανε και με την Κριμαία πριν έναν περίπου μήνα" και τόνισε ότι"Οι δυνάμεις της Δύσης παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις".
Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι "Ρωσόφωνοι αυτονομιστές έχουν λάβει εντολές να δημιουργήσουν ένα διάδρομο ασφαλείας στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανία με στόχο να επιτρέψουν σε ρωσικές δυνάμεις να εισέλθουν στην χώρα τις πρώτες πρωινές σήμερα".
Την εκτίμηση πρωτοκυκλοφόρησε ο Ουκρανός στρατιωτικός αναλυτής Dmitry Tymchuk για να κάνει γρήγορα το γύρο του διαδικτύου και να εμφανιστεί μέχρι και στην επίσημη σελίδα του ουκρανικού υπουργείου άμυνας  στο twitter ενώ οι ίδιες πληροφορίες εμφανίζονται στα περισσότερα ουκρανικά ΜΜΕ.
Βάσει πάντα των ίδιων πληροφοριών η GRU έχει δώσει εντολές στους ρωσόφωνους αυτονομιστές να φροντίσουν έτσι ώστε να καταλάβουν συγκεκριμένα  συνοριακά περάσματα διασφαλίζοντας την καταρχήν ασφαλή είσοδο των ρωσικών δυνάμεων στο έδαφος της Ουκρανίας.
Παράλληλα οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι "δυνάμεις τους ετοιμάζουν καταλήψεις 'όλων των κεντρικών κτιρίων εκτός από το Λουγκάνσκ τόσο στο Χάρκοβο όσο και στο Ντόσνεσκ έτσι ώστε να προετοιμάσουν το έδαφος για μια εισβολή, αλλά και να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε να προκληθεί αιματοχυσία δίνοντας την αφορμή στη Ρωσία να επέμβει στην Ουκρανία για την προστασία του ρωσόφωνου πληθυσμού".
Όπως αναφέρουν και τα "ρωσοφοβικά" πολωνικά ΜΜΕ η GRU έχει δώσει εντολή στις δυνάμεις αυτοάμυνας των ρωσόφωνων να χρησιμοποιήσουν πραγματικά πυρά εάν συναντήσουν αντίσταση στην κατάληψη κεντρικών κυβερνητικών κτιρίων στην Ουκρανία.
Όπως προστίθεται πάντως οι ουκρανικές ειδικές δυνάμεις αλλά και ο Στρατός "έχουν πάρει τα αναγκαία εκείνα μέτρα ώστε να εμποδίσουν τους αυτονομιστές στην εφαρμογή των σχεδίων τους".
Στο μεταξύ όλη την ημέρα σήμερα ρωσικά ελικόπτερα πέτούσαν σε μεγάλους σχηματισμούς πάνω απο το Μπελγκοροντ το οποίο βρίσκεται σε απόσταση "αναπνοής" απο τα σύνορα με την Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου