Powered By Blogger

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Δημοσκόπηση Pulse: Σαφής πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ σε βουλευτικές και ευρωεκλογές - Απορρίπτουν τις μαϊμουδιές των "αγορών" και των "πλεονασματικών" ψίχουλων οι πολίτες

Εξακολουθεί, όπως είναι φυσιολογικό, να προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με ακόμα μία δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας. Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action24 φέρνει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα να προηγείται με σαφή διαφορά της τάξης του +1,5% για τις ευρωεκλογές και +1% για τις βουλευτικές. Η δημοσκόπηση αυτή έχει διπλή σημασία, αφού, ακόμα και για λογαριασμό ενός καναλιού που θεωρείται πασοκικών συμφερόντων, συνεπώς δεν έχει κανένα απολύτως λόγο να παραδεχτεί την πρωτοκαθεδρία του αντιμνημονιακού μετώπου, καταφέρνει:
α/ να αποδομήσει πλήρως την τελευταία υποτιθέμενη δημοσκόπηση, στην πραγματικότητα τη στατιστική απάτη, του διαπλεκόμενου βόθρου (mega-πρετεντέρη-gpo), σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε την πρωτιά σε ό,τι αφορά τις -προφανώς μακρινές, άρα "ό,τι θέλουμε λέμε"- βουλευτικές εκλογές, κάτι που ασφαλώς δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Συνολικά μιλώντας, έχουμε την κατηγορηματική διάψευση των μαϊμού δημοσκοπήσεων της διαπλοκής (εκτός από την gpo, ξεβρακώνεται και η Κάπα Research για λογαριασμό του β-λ-ήματος που ισχυρίστηκε "διαφορά στο 0,5%") και την επιβεβαίωση των πιο σοβαρών εταιρειών και φορέων (VPRC, Metron Analysis, Marc, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) που τις προηγούμενες ημέρες μιλούσαν για προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ της τάξης του +1,5% με +2%. Με βάση το ότι οι δημοσκοπήσεις μπορούν να ανιχνεύσουν μόλις το 12% του εκλογικού σώματος (βλ. συνέντευξη του καθηγητή Πολιτικών Επιστημών Χρ. Βερναρδάκη), συνάγουμε ότι η πραγματική εκλογική επιρροή του αντιμνημονιακού τόξου είναι κατά πολύ μεγαλύτερη.
β/ να παρουσιάσει την πραγματική εικόνα, βάσει της οποίας διαμορφώνεται το προεκλογικό σκηνικό: με αφομοιωμένη τόσο την περίπτωση του σκανδάλου Μπαλτάκου, όσο όμως και της προεκλογικής απάτης με τη διανομή ψίχουλων από το ανύπαρκτο πλεόνασμα και το (γνωστό εκ των προτέρων, εδώ και μερικές βδομάδες) θεατρινίστικο πλην επιζήμιο για το δημόσιο χρέος δανεισμό από τις αγορές, είναι ολοφάνερο ότι εγκαθιδρύεται μία σαφής δημοσκοπική διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία, όπως όλα δείχνουν, θα πορευτούμε μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών (με πιθανά σημεία καμπής -εκτός απροόπτων- αφενός τα νέα αναμενόμενα χρυσαυγίτικα βίντεο που θα ξεσκεπάζουν ακόμα πιο άγρια την ακροδεξιά σαμαρική συμμορία και αφετέρου τη διανομή των ψίχουλων του ανύπαρκτου πλεονάσματος που όμως, ως ήδη γνωστό τρικ, δεν πρόκειται να επηρεάσει τις τάσεις του εκλογικού σώματος).
Από εκεί και πέρα, βλέπουμε ότι η Χρυσή Αυγή παραμένει τρίτο κόμμα, το Ποτάμι την ισοφαρίζει στις ευρωεκλογές αλλά μένει αρκετά πιο πίσω στις βουλευτικές (είναι πρόδηλη η διάθεση των ψηφοφόρων να πειραματιστούν με το ψευτοαριστερίστικο νεοφιλελεύθερο μόρφωμα με χαλαρή ψήφο το Μάιο), ενώ "τσιμπάνε" ποσοστά η Ελιά, το ΚΚΕ και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ που βρίσκονται πολύ κοντά στο όριο εκλογής ευρωβουλευτή.
Μπάμπης ο Ανυπέρβλητος
(ΠΗΓΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ:
Action 24)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου