Powered By Blogger

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Τουρκικό κάζο στη Συρία: Αιχμαλωτίστηκαν δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες και 4 ΤΟΜΑ

Σε πρωτοφανές κάζο εξελίχθηκε η επιχείρηση εισβολής σε συριακό έδαφος του τουρκικού Στρατού καθώς οι «ειδικές» τουρκικές δυνάμεις όχι μόνο έπεσαν σε ενέδρα των ανταρτών της al-Qaeda αλλά επιπρόσθετα συνελήφθησαν και αιχμάλωτοι!
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι τούρκοι στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν λίγο μετά την είσοδό τους σε συριακό έδαφος από την al-Qaeda και πιο συγκεκριμένα κοντά στην πόλη  MinJib της περιφέρειας Suruş.
Εκτός από την αιχμαλωσία των Τούρκων στρατιωτών καταλήφθηκαν και τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα από το παρακλάδι της al-Qaeda  την ISIS και ήδη αναρτήθηκε πάνω τους η σημαία της οργάνωσης!
Όπως αναφέρθηκε οι Τούρκοι στρατιώτες έπεσαν σε ενέδρα στην πόλη MinJib και οι τρομοκράτες ισχυρίζονται ότι τους απελευθέρωσαν λίγο μετά στέλνοντάς τους  πίσω. 
Την είδηση την μεταδίδει και το Al Jazeera και το turkishnews.com (διαβάστε σχετικά εδώ).
Πάντως  δεν αναφέρεται εάν υπήρξε μάχη, και στην περίπτωση που υπήρξε εαν σημειώθηκαν απώλειες. Αν οι Τούρκοι πιάστηκαν αιχμάλωτοι χωρίς αντίσταση, αυτό αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την εικόνα του «παντοδύναμου»  Στρατού που η Τουρκία πλασάρει τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό.
Φυσικά μέχρι και αυτή την ώρα η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη ανακοίνωση, όπως και αναμενόταν άλλωστε. Πρόκειται για ένα γεγονός που μπορεί να θέσει τον τουρκικό Στρατό εναντίον της ISIS που η ίδια η Τουρκία έχει δημιουργήσει ενισχύοντας όλες τις ανταρτικές ομάδες εδώ και  τρία χρόνια που διαρκεί ο πόλεμος στη Συρία. .
Φυσικά οι συμφωνίες με το «διάβολο» πάντα τιμωρούνται. Έτσι και η ISIS αυτή τη στιγμή καταφέρνει πισώπλατο χτύπημα στην Τουρκία, αλλά και έχει στραφεί εναντίον και μέρους των ισλαμιστών ανταρτών, στην ανατολική Συρία όπου επιδιώκει και τον έλεγχο.
Αυτή τη στιγμή τα τούρκικα τεθωρακισμένα κυκλοφορούν με την σημαία της ISIS  επάνω τους και αποτελεί μέγιστο πλήγμα για το γόητρο του τουρκικού Στρατού.
Η ISIS η ISIL θεωρείται παρακλάδι της al-Qaeda προέρχεται από το Ιράκ, και προσπαθεί να αποκτήσει τον έλεγχο και του Δυτικού Ιράκ, επιχειρώντας να δημιουργήσει  ένα ισλαμικό χαλιφάτο  μαζί με την ανατολική Συρία. Έχει αποκηρυχθεί από την al-Qaeda διότι δεν υπάκουσε στην εντολή να αποχωρήσει από την Συρία, όπου βρίσκεται μια άλλη παραφυάδα της η al-Nusra , η οποία έχει και το «επίσημο» χρίσμα.
Υπενθυμίζουμε ότι η τουρκική εισβολή στην Συρία επιβεβαιώνει τα όσα ακούστηκαν στην μυστική συνομιλία που είχε αναρτηθεί στο youtube περί επεμβάσεως στη Συρία με πρόσχημα κάποια επίθεση στο τάφο του Σουλεϊμαν Σαχ.
Στη συνομιλία ακούγονταν ο Τούρκος ΥΠΕΞ Α.Νταβούτογλου να λέει ότι "χωρίς κάποια δυνατή αφορμή δεν θα έχουμε στήριξη από τις ΗΠΑ για να προχωρήσουμε σε επέμβαση" και τότε ο αρχηγός της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν απάντησε το εξής "προφητικό" "εάν χρειαστεί στέλνω 4 άντρες στη Συρία να εκτοξεύσουν 8 βλήματα όλμων στην τουρκική πλευρά, ή σχεδιάζουμε και μια επίθεση στον τάφο του Σουλεϊμάν Σαχ".
Έκτοτε το τουρκικό τέμενος του Σουλεϊμάν Σαχ φέρεται να απειλείται  από τους ισλαμιστές τρομοκράτες του ISIS, όπως αναφέρει ο διεθνής τύπος.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή, οι Τούρκοι πλέον βρίσκονται απέναντι από τις δυνάμεις του ISIS και όλα τα σενάρια είναι ανοικτά. Δεν θα μας φαινόταν παράξενο αν και η επίθεση από την ISIS αποτελεί μέρος ευρύτερου σχεδιασμού για πρόφαση εισβολής στη Συρία του τουρκικού Στρατού τώρα που ο Ασαντ κερδίζει παντού, και φυσικά εν γνώσει των ΗΠΑ. Πάντως τώρα αυτή την στιγμή ισλαμιστές αντάρτες περιφέρονται με την προστασία θωράκισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου