Powered By Blogger

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Παπανδρέου- Κουβέλης με σαράντα κλακαδόρους εμφανίστηκαν ως σωτήρες σκορπώντας άφθονο γέλιο



Τα φαντάσματα του παρελθόντος επιστρέφουν, με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Φώτη Κουβέλη και 40 περιφερόμενους κλακαδόρους να εμφανίζονται ως σωτήρες της χώρας, σκορπώντας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά άφθονο γέλιο. Σε μια αίθουσα του βιβλιοπωλείου Ιανός (μετοχές του οποίου κατείχε ο προφυλακισμένος υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος) το σύνθημα «Παπανδρέου - Παπανδρέου» ήχησε στα αυτιά των παρευρισκομένων δημιουργώντας εφιάλτες. Και ο Γιώργος Παπανδρέου, ως άλλος «Δελαπατρίδης», φρόντισε να τους επιβεβαιώσει, εξηγώντας -εν είδει διάλεξης- ότι, αν και τα έκανε όλα σωστά, δυστυχώς μας... πτώχευσε! Μάλιστα, για τις απόψεις του εκτός από χειροκροτήματα δέχθηκε και τα... φιλιά μιας γυναίκας, η οποία του φώναξε «πρόεδρε, είμαστε μαζί σου»!

Νωρίτερα, πάντως, στην είσοδο του βιβλιοπωλείου τον περίμενε στωικά ο τσολιάς της εκπομπής «Ελληνοφρένεια» προκειμένου να του προσφέρει ένα μπουκέτο λουλούδια και ένα σακουλάκι ελιές και να του πει «πάρ' τα για να σκάσει ο Βενιζέλος», προσπάθεια η οποία όμως στέφθηκε από αποτυχία, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου μπήκε στην αίθουσα όσο το δυνατόν γρηγορότερα μπας και αποφύγει τα χειρότερα. Εκεί, βέβαια, τα πράγματα ήταν σαφώς καλύτερα, αφού ανάμεσα στους ακροατές βρίσκονταν παλιοί «κηπουροί» και πιστοί υποστηρικτές του. Ανάμεσα σε αυτούς, ο Χάρης Παμπούκης η Ρεγγίνα Βάρτζελη, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Ντίνα Λάζαρη ο Σπύρος Δανέλλης, η Αννα Νταλάρα, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος και η Μαρία Ρεπούση από τη ΔΗΜ.ΑΡ.

Μπροστά, λοιπόν, σε ένα άκρως «φιλικό» περιβάλλον ο Γιώργος Παπανδρέου, αφού ευαγγελίστηκε ότι έσωσε την Ελλάδα, επιτέθηκε στον Ευάγγελο Βενιζέλο. «Κανείς, Φώτη μου, δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος με την κατάσταση του προοδευτικού χώρου. Το ΠΑΣΟΚ που χρειάζεται η χώρα είναι το ΠΑΣΟΚ που πρωτοστατεί στην πρόοδο, ενώνει τις προοδευτικές δυνάμεις. Δεν δικαιούμαστε να είμαστε παρακολούθημα της δεξιάς ή της αριστεράς συντήρησης» είπε.

Ακόμη έφτασε στο σημείο να υπερασπιστεί το περίφημο ευφυολόγημα «λεφτά υπάρχουν». «Οσοι μιλούν επικριτικά αναφερόμενοι στη φράση “λεφτά υπάρχουν” αποκρύπτουν συνειδητά όσα πραγματικά ειπώθηκαν, κάνοντας διπλό κακό, γιατί από τη μια αποκρύπτουν τη ρίζα του κακού και από την άλλη αποσιωπούν και μαζί αποδομούν την αδήριτη ανάγκη μιας μεταρρυθμιστικής προσπάθειας» υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου. Από την πλευρά τους, ο κ. Κουβέλης και η κυρία Κοππά ξεκαθάρισαν ότι η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού δεν σημαίνει και συμπόρευση με τον τρίτο πόλο της ΔΗΜ.ΑΡ.

Αλέξανδρος Διαμάντης

 δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου