Powered By Blogger

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

[SOS] - Η συνέχεια της Ανάλυσης για την Αποικιοκρατική συμφωνία Ελλάδας - Δανειστών. [Νο2]

Ας δούμε ξανά τι συμφώνησε η Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου στις 20 Φεβρουαρίου 2015, στο Eurogroup. Αυτή η ας την πούμε συμφωνία είναι αφετηρία "διαπραγματεύσεων" {στην ουσία, φοβερών πιέσεων}, μεταξύ της πανίσχυρης τρόικας {θεσμών, δανειστών}, και της αθσενέστατης Ελληνικής Κυβέρνησης, καθ' οδόν προς το Μνημόνιο 3 του καλοκαιριού. Το Μνημόνιο 3 που έρχεται θα περιστρέφεται γύρω από το e-mail προς Χαρδούβελη καθότι αυτό το έγγραφο, όποιος το έχει διαβάσει αναλυτικά γνωρίζει ότι, αποτελεί την πεμπτουσία όλης της μέχρι τώρα πολιτικής των Δανειστών στην Ελλάδα!


Μέχρι να πάμε στην συνομολόγηση των Μνημονίου 3 τον Ιούνιο, θα υποστούμε μία προσωρινή κατάσταση μαρτυρικών στη κυριολεξία πιέσεων, διαπραγματεύσεων και διαβουλεύσεων μεταξύ των Δανειστών και της Ελλάδας {και με ανταλλαγή πολλών... e-mail}, όπου θα καταργηθούν στην πράξη όλες σχεδόν οι προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης καθώς επίσης και όλες σχεδόν οι προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης καθώς επίσης και όλες σχεδόν οι προγραμματικής δηλώσεις στην Βουλή {αναφέρομαι ιδίως σ' αυτές που επιβαρύνουν τον προΰπολογισμό, αλλά όχι μόνο!}. Με λίγα λόγια θα ζήσουμε σ' αυτό το τετράμηνο, μια κατάσταση που θα την περιέγραφα ως αναμονή νέων μέτρων καθώς και ως περιορισμένο Μνημόνιο, ένα προ-μνημόνιο καλύτερα που θα προετοιμάσει το επόμενο Μνημόνιο. Αυτά τα αναφέρω με βεβαιότητα, δε κάνω πρόβλεψη. Προκύπτουν ευθέως ή εμμέσως από το έγγραφο της συμφωνίας, δεν κάνω μαντεψιά ούτε προφητεύω κάτι. Μετά την επονείδιστη "συμφωνία" της 20ής Φεβρουαρίου {που είναι απλά μια συνέχιση των προηγούμενων καταστάσεων μεταξύ της τρόικα και των Παπανδρέου - Σαμαρά - Βενιζέλου}, δεν έχει ο Ελληνικός Λαός να περιμένει τίποτα το καλό. Καταλαβαίνετε βέβαια τι σημαίνουν όλα αυτά, κατά τον Ιούνιο θα έχουμε, μεγάλη πιθανότητα σοβαρές πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας. Σε άλλο ποστ θα δούμε ποιες μπορεί να είναι αυτές, υπάρχουν πολλά βασικά σενάρια, κανένα δυστυχώς δεν είναι υπέρ των λαϊκών συμφερόντων. Προς το παρόν, ας δούμε ξανά τι ορίζει η "Συμφωνία" με τους Δανειστές μας, όπως αυτή συνομολογήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2015 στο Eurogroup.


  1. Παράταση Δανειακής 2 μαζί με τις δεσμεύσεις της, δηλαδή μαζί με το Μνημόνιο 2.
    Άρα παράταση όλου του Μνημονιακού προγράμματος διάσωσης 2, κανονικότατα. Λένε ΨΕΜΑΤΑ ότι τελείωσε το Μνημόνιο, καθώς αυτοί οι ίδιοι ζήτησαν την παράταση του.
  2. Ο σκοπός της παράτασης είναι η ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης του Μνημονιακού Προγράμματος 2, που έμεινε στη μέση από την προηγούμενη Κυβέρνηση {λόγω των γνωστών πολιτικών εξελίξεων και εξαιτίας της αδυναμίας της να πάρει νέα μέτρα, e-mail δανειστών προς Χαρδουβέλη}.
  3. Δημιουργία λίστας μεταρρυθμίσεων {διαρθρωτικών αλλαγών, μέτρων, προτεινόμενων νομοσχεδίων, σχεδόν το οτιδήποτε απασχολεί μια κύβέρνηση}, σε απόλυτη συνεννόηση με τους Δανειστές, η οποία λίστα πρέπει τελικά να λάβει οριστική έγκριση από τους θεσμούς {Δανειστές}, μέχρι το τέλος Απριλίου.
  4. Μόνο μετά από την έγκριση της αξιολόγησης κατά την κρίση των θεσμών {Δανειστών} και μόνο αφού αυτή η πολιτικά επώδυνη αξιολόγηση λάβει και την έγκριση ενός νέου Eurogroup, θα μπορεί η χώρα μας να πάρει την τελευταία δόση των Μνημονιακών Δανείων του προγράμματος διάσωσης 2, καθώς και τα κέρδη από το πρόγραμμα ομολόγων της Ε.Κ.Τ. που αφορά την Ελλάδα. Μέχρι τότε στην δίαιτα! Καμία άμεση χρηματοδότηση για το Ελληνικό Κράτος δεν επετεύχθη από την "συμφωνία" αυτή, παρά μόνο αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως στην Ε.Κ.Τ. να συνεχίσει να στηρίζει τις Ελληνικές Τράπεζες.
  5. Με την απόφαση του Eurogroup, τα περίπου 11δις ευρω που ήτανε διαθέσιμα στο Τ.Χ.Σ., θα παρακρατούνται πλέον από τον E.F.S.F. και θα είναι διαθέσιμα μόνο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών! Τα πάντα μόνο για τις τράπεζες, καμία εμπιστοσύνη ούτε κανένα ευρώ σε Ελληνική Κυβέρνηση, για το οτιδήποτε.
  6. Το Δ.Ν.Τ. συνεχίζει κανονικά τον ρόλο του, όπως και πριν.
  7. Πλήρης αναγνώριση του Χρέους προς τους Δανειστές της χώρας! Ούτε λέξη φυσικά για κούρεμα, ούτε καν επιμήκυνση, ούτε κουβέντα για παράνομο, επαχθές ή επονείδιστο χρέος και φυσικά ο περίφημος Λογιστικός / Οικονομικός Έλεγχος του Δημοσίου Χρέους της Ελλάδας, καθίσταται ανέκδοτο μετά απ' αυτήν την συμφωνία.
  8. Η Ελλάδα, δυνάμει της Συμφωνίας, εγγυάται πρωτογενή πλεονάσματα καθώς και χρηματοδοτικές προσόδους {π.χ. έσοδα από Ιδιωτικοποιήσεις, πωλήσεις Ακίνητης περιουσίας του κράτους}, για την εξυπηρέτηση του χρέους της προς Δανειστές της. Η συμφωνία λέει σε ευθυγράμμιση με τον Eurogroup της 27η Νεομβρίου 2012, όπου αναφέρεται ρητά ότι κάθε πρωτογενές πλεόνασμα καθώς και κάθε έσοδο από Ιδιωτικοποιήσεις πηγαίνει στο Ειδικό Λογαριασμό των Δανειστών, επίσης αναφέρεται ο Δημοσιονομικός Στόχος για το 2014, το 2015 και το 2016, που είναι πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% επί του Α.Ε.Π.! "Ευτυχώς" η συμφωνία αναφέρει ότι ειδικά για το 2015 ο Δημοσιονομικός Στόχος θα είναι μικρότερο πιθανότητα πρωτογενές πλεόνασμα γύρω όμως από το οποίο θα οικοδομηθεί το σκληρότατο Μνημόνιο 3 {με βάση περίπου όσα αναφέρει το e-mail προς Χαρδούβελη}, που ούτως κι άλλως έρχεται στο τέλος του τετραμήνου. Υπάρχει σημαντικό Δημοσιονομικό κενό στη χώρα λόγω υστέρησης των Δημοσίων Εσόδων και λόγω επιστροφής στην ύφεση. Καταλαβαίνετε βεβαία τι σημαίνουν όλα αυτά, κατά τον Ιούνιο θα έχουμε, με μεγάλη πιθανότητα, σοβαρές πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας.
  9. Η Ελληνική Κυβέρνηση δεσμεύτηκε να μην μειώσει / καταργήσει {rollback of measures = κατάργηση μέτρων}, κανένα Μνημονιακό μέτρο! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Δε σημαίνει μόνο ότι δε θα καταργήσει κανένα Μνημονιακό μέτρο που έχει ήδη εφαρμοστεί, σημαίνει επίσης ότι δεσμεύεται να μην καταργήσει κανένα Μνημονιακό μέτρο, που έχει ψηφιστεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση αλλά δεν έχει έρθει ακόμη η κατά το Νόμο χρονική έναρξη της ισχύος {π.χ. μέσα στο 2015}. Κατά τα άλλα, δε παρατάθηκε το Μνημόνιο 2;; Τραγωδία.
  10. Η Ελληνική Κυβέρνηση δεσμεύτηκε να μην προβεί σε μονομερείς {νομοθετικές ή διοικητικές}, ενέργειες που θα είχαν Δημοσιονομικό Κόστος {π.χ. τέλος το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης}, αλλά όχι μόνο Δημοσιονομικό Κόστος! Δεσμεύτηκε επίσης να μην προβεί μονομερείς {νομοθετικές ή διοικητικές} ενέργειες που, κατά την κρίση των Δανειστών, θα επέφεραν ζημιά την οικονομική ανάκαμψη και την Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα.
    Με απλά Ελληνικά, σχεδόν οποιαδήποτε νομοθετική ή άλλη πολιτική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, που κατά την ελεύθερη κρίση των Δανειστών {ανεξαρτήτως οικονομικού
    κόστους}, θα είχε αρνητική συνέπεια στην οικονομία και το τραπεζικό σύστημα, μπορεί να μπλοκαριστεί από τους Δανειστές! Η Κυβέρνηση δηλαδή παρέδωσε, όπως και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, το μεγαλύτερο κομμάτι από την Νομοθετική και Διοικητική Κυριαρχία της Χώρα στους Δανειστές! Προτεκτοράτο Χρέους, φίλες και φίλοι, αυτό λέει η Συμφωνία!
  11. Η Συμφωνία - όνειδος κλείνει με την απειλή εκ μέρους των Δανειστών ότι η Ελλάδα θα παίρνει χρήματα ή άλλη στήριξη ΜΟΝΟ αν εφαρμόσει πλήρως κάθε δέσμευση που προκύπτει από το Μνημονιακό Πλαίσιο και της Δανειακές της υποχρεώσεις. Βλέπουμε λοιπόν, πόσο πολύ καταργήθηκε η Τροικα και το Μνημόνιο;; Αποικία Χρέους η Ελλάδα.
Αυτή η δήθεν Συμφωνία {στην πραγματικότητα επιβολή και επίδειξη ισχύος των δανειστών}, όπως αναλυτικά την έκοψα κομμάτι κομμάτι, λέξη προς λέξη, παράγραφο παράγραφο, είναι η επιτομή της υποχώρησης της Κυβέρνησης από σχεδόν οτιδήποτε είχε πει ή υποσχεθεί προεκλογικά. Δεν αλλάζει σε τίποτα το Μνημονιακό Πλαίσιο δεσμεύσεων της Προηγούμενης Κυβέρνησης, αντιθέτως μάλιστα, το αποδέχεται, το σταθεροποιεί, το ενισχύει πολιτικά και το "δικαιώνει"!

Αυτά λοιπόν τα ωραία προβλέπει η "Συμφωνία", για να μην μας δουλεύουνε οι πολιτικοί. Δεν έχουν άλλωστε την διανοητική επάρκεια και την ανάλογη μόρφωση για να μας δουλέψουνε, μόνο με την θέλησή μας μπορούν να μας δουλέψουν πια. Δεν κατάφεραν τίποτα, μόνο{μερική, όχι πλήρη, θα το αντιληφθείτε μέσα το τετράμηνο και αυτό}, αναστολή της ποινής πήραν από τους εκτελεστές και τους δημίους μας, η εκτέλεση της ποινής θα γίνει κανονικά στο προσεχές μέλλον.
Έρχεται. Ετοιμαστείτε.

Καλή τύχη σε όλους μας.

Από πηγή: Γιάννης Χριστόπουλος - Δικηγόρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου