Powered By Blogger

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

(Τα λέγαμε πριν δυο χρόνια)..Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ...!!!

Του Αθανασόπουλου Περικλή 
Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013
Σε κάθε περίπτωση που ο Έλληνας θεωρήσει ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια έχουν γίνει λάθη από τους πολιτικούς είναι γελασμένος.
Αρκεί μόνο να μας βάλει σε σκέψεις η φράση κορυφαίου πολιτικού, που εκφώνησε σε άπταιστη ξένη γλώσσα ότι «οι Έλληνες είναι μαμάκες», και .αναμένεται να επιβεβαιωθεί.
Πάνω σε αυτό στηρίζονται οι Γερμανοί και ξεκίνησαν την εφαρμογή ενός πειράματος οικονομικής υπόταξης μια χώρας (της ΕΛΛΑΔΑΣ), έχοντας πλέον την εμπειρία της ομοεθνής τους πρώην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.
Αν ανατρέξουμε λίγα χρόνια πίσω και δούμε την διαδικασία που «ενσωματώθηκε» η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ στην τότε ΔΥΤΙΚΗ και παρουσιάστηκε στον κόσμο κάτι σαν γκρέμισμα του τείχους του χωρισμού των λαών, θα διαπιστώσουμε ότι πολλά πράγματα που αφορούν την οικονομική πολιτική ,ταυτίζονται με τα σημερινά τεκταινόμενα στη χώρα μας .

Τα δύο μεγάλα προβλήματα  της ενσωμάτωσης των δύο χωρών ήταν η "μεταφορά-ένταξη" της κρατικής περιουσίας  της ΑΝ. ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ στο οικονομικό σύστημα της τότε ΔΥΤΙΚΗΣ και η εργασιακή ένταξη των πολιτών.
Το μεν πρώτο έγινε με ένα μνημόνιο το οποίο περιέλαβε την καταγραφή και αξιολόγηση με την οποία καθορίστηκαν και οι αμοιβές των εργαζομένων Ανατολικογερμανών. 
Και το δεύτερο  έγινε με έτερο μνημόνιο το οποίο καθόρισε την σταδιακή προσαρμογή των Ανατολικογερμανών εργαζομένων στα Δυτικογερμανικά πρότυπα σε βάθος 50 ετών.
Δηλαδή με πολύ απλά λόγια, έγινε η ενοποίηση των δύο λαών με βασικό δεδομένο την περιουσία της Ανατολικής Γερμανίας και την αναλογία της  κατά κεφαλή των Ανατολικογερμανών και με βάση την ανταποδοτικότητα σε βάθος 50 ετών.
Από τα κέρδη που θα προκύπτουν με την  αξιοποίηση της περιουσίας, προοδευτικά θα ανεβαίνει το επίπεδο των Ανατολικογερμανών και στα 50 χρόνια θα εξομοιωθεί με των Δυτικογερμανών.
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στην ουσία τα δύο πρώτα μνημόνια έχουν βάλει τις βάσεις για την ισοπέδωση των εργασιακών, με  το τρίτο υποθηκεύεται η περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου και με το τέταρτο που θα υποθηκευτεί η ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων θα ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Στόχος τους είναι να μετατρέψουν την Ελλάδα σε χώρους που θα στήσουν τις βιομηχανίες τους από την μία με ελάχιστο εργασιακό κόστος και από την άλλη να δεσμεύσουν τα δάνεια των Ελληνικών νοικοκυριών για τα επόμενα χρόνια.
Εχουν είδη προχωρίση στην λειτουργία του ταμείου εισπράξεων των εσόδων του δημοσίου με προτεραιότητα εξόφλησης των πιστωτών μας.
Θέλουν να προχωρήσουν στην Οριοθέτηση της ΑΟΖ και διασφάλισης της από τους « προστάτες ».
Εχει θεσμοθετηθεί το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία αξιοποίησης των ακινήτων του Ελληνικού δημοσίου τα οποία έχουν εκτιμηθεί περίπου σε 120 δις ευρώ. Η αξιοποίηση θα γίνει από ξένες εταιρείες υπό την καθοδήγηση των Ευρωπαϊκών Τραπεζών, και σε βάθος 50ετίας θα αποδώσουν περίπου 7 τρις ευρώ.
Θέλουν να προχωρήσουν στη θεσμοθέτηση και λειτουργία εταιρείας αξιοποίησης των υδρογονανθράκων του Ελληνικού δημοσίου τα οποία έχουν εκτιμηθεί περίπου σε 12 τρις ευρώ. Η αξιοποίηση θα γίνει από ξένες εταιρείες υπό την καθοδήγηση των Ευρωπαϊκών Τραπεζών.
Κοντεύουν να ολοκληρώσουν την νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών και την θεσμοθέτηση χαμηλού εργατικού κόστους , με περιορισμό στο ελάχιστο της δαπάνης του ασφαλιστικού.
Τέλος θα προχωρήσουν στη Συνταγματοποίηση όλων των παραπάνω και την εναρμόνιση τους με το αναμενόμενο Ευρωσύνταγμα για να μην μπορούν ποτέ να ανατραπούν.

Το σημαντικό σήμερα που πέτυχαν οι Γερμανοί είναι να βάλουν σε δίλημμα τον Ελληνικό Λαό ώστε να ψηφίζει αν θέλει την υποταγή του η όχι, ένα δίλλημα που ποτέ ξανά δεν έχει μπει σε κανέναν λαό του κόσμου.
Το τραγικό είναι ότι αυτό το δίλλημα το έχουν θέσει οι, Έλληνες "Πατριώτες" Πολιτικοί...!!!
Το μόνο λοιπόν που μένει να διαπιστωθεί είναι ,αν ο Ελληνικός λαός είναι πράγματι μαμάκας …!!!
Τέλος ας περιμένουμε την στιγμή που θα έρθουν να πάρουν το πατρικό μας επειδή δεν θα μπορούμε να αποπληρώσουμε το δάνειο του σπιτιού που αγοράσαμε για να το βρούν τα παιδιά μας...και τότε να δούμε αν θα μπορούμε να αντιδράσουμε....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου