Powered By Blogger

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Προς το αριστερό «Μνημόνιο ΙΙΙ» με λαϊκό ενθουσιασμό

Τα ακροδεξιά ορφανά της Μέρκελ, ο Κυριάκος, ο Άδωνις, ο Βορίδης, ο φον Αντωνάκης, ναυάγησαν. Σύμφωνα με τους δημοσκόπους το 64% των τηλεθεατών θεωρεί σωστή την κατεύθυνση της χώρας και μόνο το 20% λάθος.
Θετικά αξιολογεί την κυβέρνηση το 69%. Το 49% έχει την άποψη ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και μόνο το 15% χειρότερα και μόνο το 13% (που ήταν αισιόδοξο επί κοινοπραξίας των Σαμαρέλων), φοβάται ότι θα χειροτερεύσει η οικονομική του κατάσταση. Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που καταγράφεται πλειοψηφικό ρεύμα αισιοδοξίας.
Η θετική εντύπωση για την κυβέρνηση φτάνει στο 81%, ενώ για την «αντιπολίτευση» θετική γνώμη έχει μόλις το 16%. Οι αρνητικές γνώμες για την κυβέρνηση, είναι μόλις στο 11% και για την αντιπολίτευση στο 74%. Η έγκριση των χειρισμών της κυβέρνησης φτάνει το 80% . Το 86% των ερωτηθέντων αισθάνονται εθνικά υπερήφανοι και μόνο το 13% δεν αισθάνεται υπερηφάνεια Στο 87%, βρίσκεται η δημοτικότητα του Alexis που θεωρείται ο πλέον κατάλληλος για πρωθυπουργός από το 73%.
Ο φον Αντωνάκης, θεωρείται κατάλληλος για πρωθυπουργός από το 12%. Η δημοτικότητα του Βενιζέλου έπεσε στο 17%.
 Ο κυβερνητικός Ρεαλισμός νίκησε τον αριστερό βερμπαλισμό. Επομένως η μολότοφ που έριξε στους προεδρικούς ο αδιάλλακτος «σύντροφος» Μανώλης έπεσε μόνο για να ικανοποιηθεί το αριστερό ακροατήριο. 
 Ο Γλέζος εξέφρασε τον κομματικό σκεπτικισμό και υπογράμμισε ότι, «δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο, όπως ακριβώς ανάμεσα στον σκλάβο και στον κατακτητή, λύση είναι μόνο η Λευτεριά. Αλλά κι αν δεχτούμε αυτό τον παραλογισμό, ήδη οι παραχωρήσεις που έκαναν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, τους αυτόχειρες, ξεπερνούν κάθε όριο υποχώρησης».
Ο «σύντροφος» Μανώλης δεν είπε φυσικά ότι «λευτεριά» σημαίνει Εθνική Ανεξαρτησία, δηλαδή ανάκτηση του εκδοτικού προνομίου και ρήξη με τη διεθνή χρηματοπιστωτική Χούντα, διότι είναι και εκείνος με την «ευρωπαϊκή οικογένεια». Δηλαδή με την «Ευρώπη των λαών».
Ο σύντροφος» Μανώλης θύμισε στους προεδρικούς ότι στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015 ο Ελληνικός Λαός ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ:
-Καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας.
-Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας. Με τις διαφωνίες των αριστερών οι «σώφρονες» θα υπογράψουν το Σύμφωνο

για τη Σταθερότητα και την Ανάπτυξη μέχρι και το 2020, και θα εξασφαλίσουν δανεικά και λιγότερη λιτότητα.

Δελτίο των 11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου