Powered By Blogger

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Σοβαρά επεισόδια από αντιεξουσιαστές στο κέντρο της Αθήνας - δεν έχει επέμβει η Αστυνομία

Σοβαρά επεισόδια από αντιεξουσιαστές στο κέντρο της Αθήνας - δεν έχει επέμβει η Αστυνομία
Εκτεταμένες ζημιές στη Βουκουρεστίου, στη Σταδίου και στην Πανεπιστημίου προξένησε ομάδα αντιεξουσιαστών το βράδυ της Πέμπτης, στα πρώτα επεισόδια που σημειώνονται με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Αυτή την ώρα  οι διαδηλωτές βρίσκονται μέσα στο Πολυτεχνείο, και βγαίνουν από την έξοδο της οδού Τοσίτσα από όπου εκτοξεύουν μολότωφ ενώ έχουν βάλει φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, δημιουργώντας οδοφράγματα

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες ωστόσο, σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν έχουν ακόμη επέμβει.

Τι προηγήθηκε

Νωρίτερα, οι άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε μία στάση λεωφορείου και ένα καρτοτηλέφωνο, τα οποία έκαψαν, όπως επίσης και σε τρία καταστήματα και ένα αυτοκίνητο.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν  μετά τη λήξη πορείας διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, περίπου 300 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια γύρω στις 6 το απόγευμα πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, ωστόσο στην οδό Σταδίου κάποιοι προξένησαν φθορές στις τζαμαρίες τράπεζας, ενώ κατά την επιστροφή τους από την οδό Πανεπιστημίου έσπασαν τις τζαμαρίες δυο καταστημάτων.

Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ τους ακολούθησαν καθώς οι νεαροί κατευθύνθηκαν μέσω Πανεπιστημίου και Πατησίων στο Πολυτεχνείο.

Εκεί, επί της οδού Στουρνάρη προξένησαν φθορές και σε άλλα καταστήματα, ενώ έβαλαν φωτιά σε ΙΧ αυτοκίνητο, του οποίου εξερράγη το ρεζερβουάρ μπροστά στην είσοδο του Ιδρύματος στην οδό Στουρνάρη, καθώς και σε κάδους απορριμμάτων με τους οποίους είχαν κλείσει τους δρόμους.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη αντικυβερνητική συγκέντρωση και πορεία στο Σύνταγμα την οποία διοργάνωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με κεντρικό σύνθημα «Οχι στη νέα συμφωνία παράτασης των μνημονίων, της δανειακής σύμβασης και της επιτροπείας».

TA NEA

Ινφογνώμων Πολιτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου