Powered By Blogger

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

"Αυτοκτόνησαν" τον Γερμανό πρωταγωνιστή των "λαδωμάτων" της Siemens σε πολιτικούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ!

ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ KI EKΛΕΙΣΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ - Η ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ Β.ΣΟΪΜΠΛΕ ΣΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ
Νεκρός σε ηλικία 62 ετών βρέθηκε στο σπίτι του στο Μόναχο ο πρώην επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών της Siemens Heinz-Joachim Neubuerger, πρωταγωνιστής του σκανδάλου δωροδοκιών της γερμαανικής εταιρείας στην Ελλάδα. Ο θάνατος του αποδίδεται σε "αυτοκτονία".
Ολα αυτά λίγες ώρες μετά την δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β.Σόιμπλε στην κοινή συνεντευξη τύπου με τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών Γ.Βαρουφάκη ότι ο καθένας έχει την ευθύνη να καθαρίζει τα του οίκου του (διαβάστε την δήλωση Σόιμπλε που προέβλεπε το "καθάρισμα" εδώ)
Ηταν ο πλέον στενός συνεργάτης του ισχυρού άνδρα της Siemens στην Ελλάδα του Μ.Χριστοφοράκου και από κοινού είχαν "λαδώσει" σημαντικό τμήμα της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατά τις δεκαετίας του 1980 και του 1990.
Η παρουσία του Heinz-Joachim Neubuerger ήταν πολύ συχνή στην Αθήνα και πρωταγωνιστούσε σε συναντήσεις στελεχών του ΟΤΕ και μεγάλης ελληνικής ιδιωτικής εταιρείας, ενώ το όνoμά του "κοσμεί" πολλές σελίδες της δικογραφίας για το σκάνδαλο Siemens.
Αυτός ενέκρινε όλες τις πληρωμές στον πρώην υπουργό Τ.Μαντέλη, τον Τ.Τσουκάτο, τα δώρα σε Κ.Μητσοτάκη κλπ, ενώ είχε επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο στις συμβάσεις για το σύστημα εικοινωνιών μάχης ΕΡΜΗΣ του Ελληνικού Στρατού, την σύμβαση των υποβρυχίων Type 214 κλπ.
Στενός φίλος του Μ.Χριστοφοράκου, μαζί μοιραζόντουσαν τα δισεκατομμύρια των Ελλήνων φορολογουμένων που άρπαζαν.
Ελληνας δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων στο σκάνδαλο είχε πει σε συνεργάτη του defencenet.gr αναφορικά με το πρόγραμμα ΣΕΖΜ ΕΡΜΗΣ¨(το συγκεκριμένο σκάνδαλο της είχε αποκαλύψει η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ τον Δεκέμβριο του 2006 όταν τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε) ότι "Αν ο Heinz-Joachim Neubuerger ανοίξει ποτέ το στόμα του θα πάει φυλακή η μισή ελληνική Βουλή¨.
Η Siemens τον πήγε στα δικαστήρια για να δικαιολογήσει κατατάσεις και κέρδισε τη δίκη το Δεκέμβριο του 2013 με το δικαστήριο να επδικάζει στην γερμανική εταιρεία αποζημίωση από τον Neubuerger 15.000.000 ευρώ τα οποία ποτέ δεν κατέβαλε.
Τελικά έφτασαν σε διακανονισμό τον Αύγουστο του 2014 μειώνοντας την πληρωμή στα 2.500.000 ευρώ, ένα ποσό που οι μέτοχοι κατά την ετήσια σύνοδο της Siemens ενέκριναν στις 27 Ιανουαρίου.
Εκτός από την Ελλάδα o Heinz-Joachim Neubuerger συμμετείχε σε "λαδώματα" και εκμαυλισμούς αξιωματούχων και σε άλλες ένδεκα χώρας.


 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου