Powered By Blogger

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Μητρόπουλος: Ο λαός δεν θα αντέξει τα νέα μέτρα της νέας συμφωνίας με το Eurogroup.

Την αλήθεια για το κείμενο της συμφωνίας με τους εταίρους ξεσκεπάζει ο Αλέξης Μητρόπουλος, τονίζοντας ότι αν εφαρμοστεί κατά γράμμα, ο λαός δεν θα αντέξει τα νέα μέτρα.
«Πρόκειται για προσύμφωνο χωρίς δεσμευτικότητα, με πολλές δεσμεύσεις πολύ σαφείς για την ελληνική πλευρά και πολλές
επιφυλάξεις από την πλευρά των δανειστών», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega, σημειώνοντας τους όρους του κειμένου για το ζήτημα του χρέους, την επίτευξη των πρωτογενών πλεονασμάτων και τον προσβλητικό, όπως τον χαρακτήρισε, όρο για τα 11 δισ. τα οποία «ούτε καν λογιστικά δεν θα είναι εδώ πλέον».
Με… καλή διάθεση κριτικής στην κυβέρνηση φρόντισε και επαίνεσε πρώτα τη στάση του Γιάννη Βαρουφάκη και του Αλέξη Τσίπρα στη διαπραγμάτευση, στη συνέχεια όμως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, τόνισε ότι οι όροι της συμφωνίας είναι σε βάρος της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για μίσος, μισαλλοδοξία και τιμωρητική διάθεση των δανειστών και κυρίως της γερμανικής πλευράς.
«Μέχρι αύριο τα μεσάνυχτα περιμένουν την περιγραφή σκληρών μέτρων. Αν υλοποιηθεί κατά το γράμμα και τη σκληρότητά του αυτό το προσύμφωνο, ο λαός δεν θα αντέξει νέα μέτρα», τόνισε ο κ. Μητρόπουλος, προσθέτοντας ότι η τελική συμφωνία δεν μπορεί να περιέχει φράσεις όπως «οι ελληνικές αρχές επαναδιατυπώνουν την κατηγορηματική δέσμευση για τήρηση οικονομικών υποχρεώσεων προς όλους στο ακέραιο και εγκαίρως», η οποία περιλαμβάνεται στο κείμενο της Παρασκευής για το χρέος, τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο οι εταίροι εκβιάζουν την Ελλάδα.
Παράλληλα, διεμήνυσε ότι δεν πρέπει να πανηγυρίζουν για δήθεν χαλάρωση, εξαιτίας της αναφοράς του κειμένου για την επίτευξη των κατάλληλων πλεονασμάτων.
Παράλληλα, ο κ. Μητρόπουλος εκτίμησε ότι οι δανειστές θα επιμείνουν να μην ακυρωθούν σκληροί νόμοι. «Θεωρώ ότι οι δανειστές θα επιμείνουν όχι μόνο στο να μην ακυρωθούν σκληροί νόμοι, που ταλανίζουν ακόμη την κοινωνία μας, αλλά θα επιμείνουν στη ρήτρα εσωτερικής υποτίμησης».
Βέβαια η δικαιολογία των κακών Γερμανών και της Τρόικας που έχουν “παράλογες’ απαιτήσεις και τι να κάνουμε, τη χορτάσαμε κι από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, πλην του Άδωνι Γεωργιάδη που είχε μέσα στην τρέλα του την ειλικρίνεια να ομολογήσει ότι τα θέλαμε και τα κάναμε και βάζαμε την Τρόικα μπροστά.
Τώρα η λέξη Τρόικα είναι απαγορευμένη, κι έχει αντικατασταθεί με τους θεσμούς, τους εταίρους και τους δανειστές. Μεγάλη πρόοδος!
Πηγή: nea.allnewz.gr

προεδρική δημοκρατία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου