Powered By Blogger

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Δύο νεκροί σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Βέλγιο - Βίντεο από την επίθεση (Upd)






Beyond the dead a ‘number of people were also arrested,’ said a local judicial source



ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΤΑ ΠΥΡΗΝΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ (ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ)
Δύο  άτομα νεκρά και τουλάχιστον δύο ακόμη τραυματίες σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο ανατολικό Βέλγιο πριν από λίγη ώρα όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες υπήρξε επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στην πόλη Verviers 25 περίπου χλμ. από το Aachen και στη μάχη που προηγήθηκε μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των αγνώστων ακούστηκαν δεκάδες πυροβολισμοί και εκρήξεις πιθανότατα κοντά στον σταθμό της πόλης.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες υπάρχουν απώλειες και ανάμεσα στους άνδρες των βελγικών ειδικών δυνάμεων.
Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και έχουν σημειωθεί συλλήψεις.
«Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη» ανακοινώθηκε από το δημαρχείο της πόλης χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες ενώ άλλος αξιωματούχος δήλωσε πως η επιχείρηση σχετίζεται με τζιχαντιστές.
Σε άλλο σημείο του Βελγίου και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Charleroi ένας έμπορος όπλων παραδόθηκε στις αρχές φοβούμενος για τηνβ προσωπική του ασφάλεια. Ο συγκεκριμένος έμπορος όπλων είχε προμηθεύσει τον παρανοϊκό ισλαμιστή Amedy Coulibaly που πραγματοποίησε την επίθεση  στο εβραϊκό παντοπωλείο με ένα Scorpion και ένα  Tokarev
Belgian anti-terror police on the streets of Colline Street in Verviers, east Belgium, after an anti-terrorist operation there reportedly led to the deaths of up to three suspected jihadists freshly back from Syria

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου