Powered By Blogger

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Στο +6,9% (αύξηση 1,4% σε μια βδομάδα) ανοίγει η ψαλίδα υπέρ ΣΥΡΙΖΑ / Στη Βουλή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες



Πρώτος στην πρόθεση ψήφου παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, με την ψαλίδα της διαφοράς από τη ΝΔ να ανοίγει στις 6,9 μονάδες από τις 5,5 στην τελευταία δημοσκόπηση του tvxs.gr. Στη νέα μέτρηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 28,7% έναντι 21,8% που συγκεντρώνει η ΝΔ. Τρίτο κόμμα το Ποτάμι με 6,8% ενώ το ΠΑΣΟΚ κινείται στο όριο του 3%. Εκτός Βουλής το ΚΙΔΗΣΟ που λαμβάνει μόλις 1,1%.  Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα τα ποιοτικά ευρήματα της έρευνας.
Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα λαμβάνουν: ΣΥΡΙΖΑ 28,7%, ΝΔ 21,8%, Το Ποτάμι 6,8%, Χρυσή Αυγή 6,1%, ΚΚΕ 4,4%, ΠΑΣΟΚ 3%, ΑΝΕΛ 2,1%, ΛΑΟΣ 1,3% ΚΙΔΗΣΟ 1,1%. Αναποφάσιστοι δηλώνουν οι πολίτες σε ποσοστό 16,5% (Κεντρικός πίνακας)
Εν όψει των πρόωρων εκλογών το 37% των ερωτηθέντων απαντούν ότι το καλύτερο αποτέλεσμα είναι μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 28% προτιμούν μια νίκη της ΝΔ. Το 22% απαντούν αυθόρμητα «κανένα από τα δυο».







Την ίδια ώρα, το 52% των πολιτών θεωρούν ότι οι καταθέσεις είναι ασφαλείς σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα το 31% πιστεύει ότι οι καταθέσεις θα κινδυνεύσουν.
Το ποσοστό των πολιτών που δεν φοβάται για τις καταθέσεις είναι αυξημένο κατά δυο μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Μειωμένο κατά τρεις μονάδες είναι αντίστοιχα το ποσοστό το πολιτών που πιστεύουν ότι οι καταθέσεις τους απειλούνται. 

Με μεγάλη πλειοψηφία που φτάνει το 69% οι πολίτες θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει τηλεοπτική τηλεμαχία μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα πριν τις εκλογές. Στο 20% το ποσοστό όσων πιστεύουν ότι δεν πρέπει να γίνει debate.
Πρώτος και στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ με το συντριπτικό 73% των πολιτών να εκτιμά ότι είναι το κόμμα που θα πάρει τις εκλογές. Το 14% των πολιτών «βλέπουν» νικήτρια των εκλογών τη ΝΔ.

Στο 61% η συσπείρωση της ΝΔ με το ποσοστό των ψηφοφόρων που χάνει προς το ΣΥΡΙΖΑ να αυξάνεται σε 14% από 9% την προηγούμενη εβδομάδα. Διαρροές της τάξης του 3% έχει προς το Ποτάμι (επίσης αυξημένες, 1% την προηγούμενη εβδομάδα). 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου