Powered By Blogger

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

«Κίνημα αλλαγής» το όνομα του κόμματος ΓΑΠ - Ετοιμα κατά 80% τα ψηφοδέλτια

«Κίνημα αλλαγής» είναι ο τίτλος που κατατίθεται σήμερα στο Πρωτοδικείο μαζί με τα σύμβολα του κόμματος του νέου κόμματους του Γιώργου Παπανδρέου.
Το όνομα φαίνεται να προκρίθηκε από τα «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» και «Κίνημα Δημοκρατών Οικολόγων Σοσιαλιστών» ενώ αύριο στις έξι το απόγευμα θα γίνει η παρουσίαση του κόμματος στο Ίδρυμα Μπενάκη.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ψηφοδέλτια του κόμματος είναι έτοιμα κατά τουλάχιστον 80% και απομένουν μόνο μερικές πινελιές και προσχωρήσεις της τελευταίας στιγμής για να συμπληρωθούν. Στόχος των επιτελών του κ. Παπανδρέου είναι να δώσουν την αίσθηση ότι το κόμμα, παρότι νέο, έχει την ετοιμότητα και τις δυνάμεις να δώσει με επιτυχία την εκλογική μάχη.
Βασική επιδίωξη είναι να αποτελέσει το νέο κόμμα την έκπληξη των εκλογών και να κατακτήσει την τρίτη θέση. Να γίνει δηλαδή ο κ. Παπανδρέου ο ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων.
Κανείς δε γνωρίζει ποιοι θα βρίσκονται στην ηγετική ομάδα της νέας κίνησης αν και υπάρχουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έχουν εκφραστεί θετικά υπέρ της κίνησης Παπανδρέου. Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς είναι ραγδαίες μετά και το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ η οποία μέσα στο Σαββατοκύριακο θα αποφασίσει για τις κινήσεις της.
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2015 θα πρέπει να έχουν δηλωθεί τα ονόματα των κομμάτων και τα εμβλήματά τους στον Άρειο Πάγο και μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2015 η ανακήρυξη των συνδυασμών των κομμάτων από το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου.
Δημοσίευμα οι Finacial Times χαρακτηρίζει ως τον «μπαλαντέρ» των εθνικών εκλογών στην Ελλάδα τον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος θα μπορούσε να επηρεάσει το αποτέλεσμα των πρόωρων γενικών εκλογών της χώρας στις 25 Ιανουαρίου.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο 65χρονος πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας και γόνος πολιτικής δυναστείας, ετοιμάζεται να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή της χώρας με δικό του κόμμα και σύμφωνα με συνεργάτες του το κόμμα θα οργανωθεί και θα λειτουργήσει «εντός των επόμενων δύο ή τριών ημέρων».
Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρεται και στις δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν πως το κόμμα του κ. Παπανδρέου θα μπορούσε να λάβει ποσοστό ακόμα και 4-5% στις ερχόμενες εθνικές εκλογές, παίρνοντας με το μέρος του ένα μικρό ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.
Το δημοσίευμα σχολιάζει πως λίγοι αναλυτές είχαν προβλέψει την συγκεκριμένη κίνηση του πρώην πρωθυπουργού αφού από την αποχώρησή του από την εξουσία το 2011 και μετά έχει διατηρήσει χαμηλό προφίλ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου