Powered By Blogger

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

EKTAKTO: Η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε το Χριστόδουλο Ξηρό (upd2)

ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΥΣΣΟ
Συνεληφθη πριν από λίγο ο Χριστόδουλος Ξηρος στην νοτιοανατολική Αττική. Πρόκειται για την δεύτερη μεγάλη επιτυχία του υπουργού Δημοσίας Τάξεως Βασίλη Κικίλια μετά την σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη.
Ο Χριστόδουλος Ξηρός συνεήφθη στην Ανάβυσσο.
Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου.
Η αντιτρομοκρατική παρακολουθούσε σπίτι-κρησφύγετο τις τελευταίες ημέρες και τον συνέλαβε την ώρα που έμπαινε μέσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο τρομοκράτης δεν προέβαλλε καμία αντίσταση στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν.
Καταζηντούνταν από πέρσι όταν είχε παραβιάσει την πενθήμερη άδεια που είχε πάρει για να  πάει να δει τους γονείς του στη Θεσσαλονίκη. Είχε επικηρυχθεί για ένα εκατομμύριο ευρώ από τις Αρχές
Αποτύπωμά του είχε ταυτοποιηθεί σε φάκελο-βόμβα που είχε αποσταλλεί το ΑΤ. Άμφισσας, ευτυχώς οι αστυνομικοί πονηρεύτηκαν και φώναξαν τους πυροτεχνουργούς, οι οποίοι και τον εξουδετέρωσαν.
Κατά την σύλληψή του φορούσε ξανθιά περούκα και είχε γενειάδα, ενώ κουβαλούσε πάνω του και ένα πιστόλι.
Την μονοκατοικία στην Ανάβυσσο την είχε νοικιάσει εδώ κι δύο μήνες με ψεύτικο όνομα, και το ίδιο χρονικό διάστημα η Αστυνομία χαρτογραφούσε την περιοχή.
Μετά την σύλληψή του οδηγήθηκε στην Αντιτρομοκρατική και από εκεί θα πάει τον εισαγγελέα.
Λίγα λεπτά αφότου έγινε γνωστή η είδηση της σύλληψης του δραπέτη Χριστόδουλου Ξηρού, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας συνεχάρη την Ελληνική Αστυνομία, μέσω του λουγαριασμού του στο Twitter.
«Συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Αρχηγό Δ. Τσακνάκη και στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ», έγραψε ο υπουργός. 


 
 Mόλις έξη μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια ο οποίος προχώρησε σε ανακατατάξεις που αποδείχθηκαν άκρως αποτελεσματικές έχουμε το δεύτερο χτύπημα κατά της τρομοκρατίας.
Της σύλληψης του Χριστόδουλου Ξηρού στην Ανάβυσσο είχαν προηγηθεί η σύλληψη του αρχηγού του Επαναστατικού Αγώνα και επί πολύ καιρό καταζητούμενου Νίκου Μαζιώτη στο Μοναστηράκι καθώς και η σύλληψη του Αντώνη Σταμπούλου, ο οποίος από πολλούς αναλυτές θεωρείται το νεό «αίμα» στον χώρο της τρομοκρατίας.
Στις 16 Ιουλίου σε συντονισμένη επιχείρηση στο Μοναστηράκι άνδρες της ΕΛΑΣ κατάφεραν να συλλάβουν τον Νίκο Μαζιώτη μέσα σε πλήθος κόσμου χωρίς να σημειωθεί κανείς τραυματισμός παρά το γεγονός ότι ο αρχιτρομοκράτης του Επαναστατικού Αγώνα ήταν οπλισμένος και άνοιξε πυρ προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.
Οι έρευνες της ΕΛΑΣ δεν σταμάτησαν, όμως, εκεί αφού παράλληλα με τη σύλληψη Μαζιώτη συνεχιζόταν η συλλογή στοιχείων για το τελευταίο χτύπημα της οργάνωσής του με παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από το κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδας τον Απρίλίο του 2014.
Έτσι οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής λίγες εβδομάδες μετά τη σύλληψη Μαζιώτη έφτασαν, τον Οκτώβριο, στο Βύρωνα στο πάρκινγκ όπου είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην τρομοκρατική επίθεση στην οδό Αμερικής. Εκεί οι αστυνομικοί μετά από παρακολούθηση συνέλαβαν και τον 31χρονο Αντώνη Σταμπούλο για τον οποίο η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι αποτέλεσε ένα από τα νεότερα στελέχη του Επαναστατικού Αγώνα και στενός συνεργάτης της συζύγου του Μαζιώτη, Πόλας Ρούπα.
Μετά και τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι έχοντας εξουδετερώσει τον «Μανώλη» της 17 Νοέμβρη, τον Νίκο Μαζιώτη και τον Αντώνη Σταμπούλο έχει περιορίσει κατά πολύ την επιχειρησιακή δυνατότητα των επίδοξων τρομοκρατικών ομάδων καθώς από τους εμπλεκόμενους σε παρόμοιες επιθέσεις εκτός φυλακής παραμένει η Πόλα Ρούπα, οι τρεις ποινικοί (Γιώργος Πετρακάκος, Σπύρος Χριστοδούλου και Σπύρος Δραβίλας) που συμμετείχαν στη ληστεία της τράπεζας στο Δίστομο και ο Κώστας Σακκάς από την ομάδα των Πυρήνων της Φωτιάς.
Όπως φαίνεται και στο χάρτη, ο επονομαζόμενος «Μανώλης» της «17 Νοέμβρη», είχε επιλέξει τα βόρεια προάστια τους τελευταίους δύο μήνες, οπότε και νοίκιασε το σπίτι με ψεύτικα στοιχεία, για να διαφύγει τη σύλληψη.
Για τις μετακινήσεις του χρησιμοποιούσε ποδήλατο, έτσι ώστε να μην κινεί τα βλέμματα και να μην τον σταματήσει κάποιο πιθανό μπλόκο της αστυνομίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου