Powered By Blogger

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ: Έφοδοι της αστυνομίας - Νεκροί οι 2 μακελάρηδες του Charlie Hebdo & ο ισλαμιστής στο παντοπωλείο (upd2) (vid)

ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΟΜΗΡΟΙ

Ανανέωση (18:49) Νεκρός είναι ο άνθρωπος που είχε ταμπουρωθεί σε εβραϊκό παντοπωλείο σην περιοχή Βενσέν στο ανατολικό Παρίσι, έπειτα από επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας. Νεκροί και τέσσερις όμηροι.
Δραπέτευσε η γυναίκα, σύντροφος του νεκρού δράστη της ομηρίας, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του σωματείου των αστυνομικών
«Πέστε κάτω» φώναζαν οι Γάλλοι κομάντος προς τους ομήρους την ώρα που ξεκινούσαν την επιχείρηση για την απελευθέρωση των ανθρώπων που κρατούνταν από τον ένοπλο. «Τον έχουμε» ενημέρωσαν μετά την λήξη της επιχείρησης τα μέλη της γαλλικής ειδικής μονάδας Raid. Λίγα λεπτά αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι ο 33χρονος Αμντί Κουλομπαλί, ο άνθρωπος που αναγνωρίστηκε ως ο δράστης της ομηρίας τουλάχιστον έξι ανθρώπων έπεσε νεκρός στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης. 
Κατά τη διάρκεια της επέμβασης των Γάλλων κομάντος τραυματίστηκαν κάποια από τα μέλη της αποκαλούμενης Raid, αναφέρουν πληροφορίες των γαλλικών μέσων ενημέρωσης.
Σταδιακά απελευθερώνονται και οι όμηροι, τους οποίους ο δράστης είχε απειλήσει να σκοτώσει αν δεν γινόταν δεκτό το αίτημά του να απελευθερωθούν οι αδελφοί Κουασί, οι μακελάρηδες του Charlie Hebdo. Το χάος που επικρατεί αυτή την ώρα δεν διευκολύνει την ροή των πληροφοριών, αφού οι γαλλικές αρχές θέλουν να επιβεβαιώσουν ότι πράγματι οι όμηροι εχουν απελευθερωθεί, ο δράστης είναι νεκρός και δεν υπάρχει κάποιο άτομο που ενδεχομένως να βοηθούσε τον τρομοκράτη το οποίο να διαφεύγει της σύλληψης.
Τις τελευταίες ώρες οι Γάλλοι πολίτες ήταν αντιμέτωποι με το χειρότερο εφιάλτη τους καθώς - ενώ ήταν σε εξέλιξη η υπόθεση ομηρίας σε πόλη της βόρειας Γαλλίας από τους δολοφόνους του Charlie Hebdo- ένας ένοπλος εισέβαλε σε εβραϊκό παντοπωλείο στην περιοχή Βενσέν, παίρνοντας ομήρους τουλάχιστον έξι πολίτες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται μια γυναίκα και ένα παιδί!

  • Η στιγμή της επίθεσης των γαλλικών ειδικών δυνάμεων στο παντοπωλείο





  • 18:39

     


  • 18:37

     






  • 17:38

     

    Η αστυνομία ελευθέρωσε ομήρους από το εβραϊκό παντοπωλείο στην αρχή της ομηρίας - Παραμένουν όμηροι τουλάχιστον έξι άνθρωποι



  • 17:33

     


    Περισσότεροι από 80.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός στη Γαλλία, στις δύο υποθέσεις ομηρίας που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως ενημερώνει το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών. 
    Αυτή τη στιγμή, τα δύο αδέρφια Κουασί που η αστυνομία πιστεύει πως είναι οι δράστες του μακελειού στην σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdο, κρατούν τουλάχιστον έναν όμηρο σε εκτυπωτική εταιρεία στην περιοχή Ντεμαρτέν, 26 μίλια έξω από το Παρίσι, ενώ την ίδια ώρα ένας άντρας και μια γυναίκα θεωρούνται οι δράστες δεύτερης ομηρίας σε εβραϊκό παντοπωλείο, μέσα στην πόλη. Στην περιοχή Βενσέν, όπου βρίσκεται το παντοπωλείο, ο δράστης κρατά τουλάχιστον έξι ομήρους, και απαιτεί να απελευθερωθούν τα αδέρφια Κουασί, ώστε να μην τους σκοτώσει.




  • 17:32

     

    «Οι τρομοκράτες μας έστησαν  πολιτική παγίδα», δήλωσε στην εφημερίδα "Liberation" ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας (επί προεδρίας Φρανσουά Μιτεράν), Ρομπέρ Μπαντιντέρ.

  • 17:18

     

    Η αστυνομία στο Παρίσι έχει ζητήσει από όλα τα καταστήματα και τα εστιατόρια στην Rue des Rosiers, που στην πλειοψηφία τους ανήκουν σε Εβραίους, να κλείσουν για λόγους ασφαλείας. 

  • 17:10

     


    Νέες φωτογραφίες από το εβραϊκό παντοπωλείο, όπου ένοπλος δράστης κρατά έξι ομήρους και ζητά την απελευθέρωση των αδερφών Κουασί




  • 17:07

     







  • 16:39

     

    Ένας σοβαρά τραυματίας στο εβραϊκό σουπερμάρκετ - Το υπουργείο Εσωτερικών διαψεύδει τις πληροφορίες για δύο νεκρούς   

  • 16:35

     

    Την απελευθέρωση των αδερφών Κουασί ζητά ο δράστης της ομηρίας στο παντοπωλείο στο Βένσεν 

  • 16:31

     


    Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, πρόκειται για πελάτες του καταστήματος που μπόρεσαν να αποδράσουν μόλις μπήκαν οι δράστες 


  • 16:29

     

    Πήγες της γαλλικής αστυνομίας αναφέρουν πως οι περισσότεροι από τους ομήρους στο παντοπωλείο κατάφεραν να ξεφύγουν 

  • 16:29

     

    Λάθος συναγερμός, λέει το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών για την πληροφορία με τον ένοπλο κοντά στον Πύργο του  Άιφελ - Άνοιξε η πλατεία του Τροκαντερό 

  • 16:09

     

    Πληροφορίες για ένοπλο κοντά στον Πύργο του Άιφελ 

  • 16:07

     

    Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν γαλλικά ΜΜΕ, ο δράστης της ομηρίας στη Βενσέν «ξέρει» έναν από τους δολοφόνους του Charlie Hebdo

  • 16:05

     

    «Ξέρετε ποιος είμαι», φέρεται να φώναξε προς τους αστυνομικούς ο άντρας που άνοιξε πυρ στο παντοπωλείο 

  • 16:02

     

    Εκκενώθηκε η πλατεία του Τροκαντερό στο Παρίσι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες 

  • 15:57

     

    Πληροφορίες για σύλληψη ενός άντρα στη Βενσέν

Ανανέωση (18:38)
Τουλάχιστον πέντε ισχυρές εκρήξεις και βροχή πυροβολισμών σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 18.00 το απόγευμα, ώρα Ελλάδας, στο εβραϊκό παντοπωλείο «Hyper Cacher», όπου βρισκόταν σε εξέλιξη ομηρία.
--------------------------------------------------------
Επέμβαση των ειδικών δυνάμεων είχαμε πριν από 15 λεπτά στο Νταμαρτέν-αν-Γκελ όπου οι αδερφοί Κουασί έχουν ταμπουρωθεί  μέσα στην εκτυπωτική εταιρεία CTD.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο τα δύο αδέλφια Κουασί και δράστες της αιματηρής επίθεσης στο Charlie Hebdo είναι νεκροί.
Οι πυροβολισμοί και οι εκρήξεις κράτησαν για τουλάχιστον 10 δευτ. και στην συνέχεια επαναλήφθηκαν για το ίδιο διάστημα περίπου. Είναι άγνωστο εάν πρόκειται για γενικευμένη επέμβαση των ειδικών δυνάμεων ή αν απάντησαν στα πυρά των τρομοκρατών. 
Περισσότερα σε λίγο
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου