Powered By Blogger

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Ιδού το δεξί χέρι της Χ.Κλίντον-Ποια είναι Huma Abedin (φωτό)





Είναι 39 ετών, ονομάζεται Χούμα Αμπεντίν (Huma Abedin) και είναι ο πιο κοντινός άνθρωπος στο πλευρό της Χίλαρι Κλίντον. Την στηρίζει χωρίς ποτέ να φαίνεται, μένει πάντα στη σκιά και η Χίλαρι την θεωρεί δεύτερη κόρη της.
Είναι επικεφαλής της ορχήστρας για την προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι. Την γνώρισε όταν μπήκε στον Λευκό Οίκο, το 1996, ως μαθητευόμενη, ενώ ακόμη σπούδαζε στο πανεπιστήμιο George Washington. Εκείνη την εποχή η Χίλαρι ήταν Πρώτη Κυρία της Αμερικής και ο Μπιλ πρόεδρος των ΗΠΑ. Από τότε δεν την εγκατέλειψε ποτέ.


Πήρε προαγωγή και έγινε προσωπική βοηθός της Χίλαρι στο υπουργείο Εξωτερικών. Σήμερα οργανώνει τα πάντα για να στείλει την Χίλαρι πρόεδρο στον Λευκό Οίκο.
Πριν απαντήσει σε δημοσιογράφους, η Χίλαρι κοιτάζει πάντα την Χούμα, απόδειξη ότι μεταξύ τους υπάρχει συνεργασία αλλά και χημεία. Ο ιστορικός Thomas Snegaroff, συγγραφέας του βιβλίου «Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον, ο γάμος και ο έρωτας της εξουσίας» λέει για την Χούμα Αμπεντίν:
«Από την εποχή του σκανδάλου Λιουίνσκι ως την εκλογή της στη Γερουσία δεν την πρόδωσε ποτέ, ποτέ δεν άλλαξε στρατόπεδο, ούτε για τον Ομπάμα. Η Χίλαρι της έχει τυφλή εμπιστοσύνη».

«Εχω μόνο μια κόρη αλλά αν έπρεπε να έχω μια δεύτερη, αυτή θα ήταν η Χούμα» έχει δηλώσει η ίδια η Χίλαρι Κλίντον στο γάμο της Χούμα με τον πολιτικό των Δημοκρατικών Anthony Weiner, βουλευτή επί σειρά ετών και υποψήφιο δήμαρχο της Νέας Υόρκης.

«Οι Κλίντον λειτουργούν σαν φατρία. Δεν έχουν ποτέ εμπιστοσύνη σε κανέναν, είναι ελαφρώς παρανοϊκοί. Η Χούμα είναι μια από τους σπάνιους ανθρώπους που βρήκε τη θέση της κοντά τους», λέει ο ιστορικός Thomas Snegaroff στο βιβλίο του.
Μουσουλμάνα που ενοχλεί τους Ρεπουμπλικανούς
Η Χούμα έχει ινδο-πακιστανική καταγωγή και γεννήθηκε στο Μίτσιγκαν των ΗΠΑ αλλά μεγάλωσε στην Σαουδική Αραβία όπου έζησε ως την ηλικία των 18 ετών. Είναι τρίγλωσση (μιλάει Ουρντού, αραβικά και αγγλικά) και έχει πλεονέκτημα στα θέματα της Μέσης Ανατολής. Συχνά δέχεται επιθέσεις από την πλευρά των Ρεπουμπλικανών γιατί είναι μουσουλμάνα.
Η οικογένειά της θα μπορούσε να γίνει, μάλιστα, και πρόβλημα για την Χίλαρι αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ. Η μητέρα της Saleha Mahmood Abedin είναι κοινωνιολόγος και ειδική στα θέματα της αραβικής σαρία (όπως και ο πατέρας της) και μέλος του International Islamic Council for Dawa and Relief, ένας θεσμός που θεωρείται φιλικός στην Χαμάς και ο οποίος περιλαμβάνει 86 ισλαμικές οργανώσεις.



Αλλά και η επαγγελματική πορεία της Χούμα θα μπορούσε μελλοντικά να θέσει πρόβλημα: Ως το 2008 ήταν βοηθός σύνταξης στο περιοδικό Journal of Muslim Minority (Επιθεώρηση Μουσουλμανικών Μειονοτήτων), το οποίο εκδίδεται από το Ινστιτούτο υποθέσεων των μουσουλμανικών μειονοτήτων. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά της Χούμα μπορεί να αποτελέσουν πρόβλημα έναντι των Ρεπουμπλικάνων.
Και σεξουαλικά σκάνδαλα
Το 2011 και το 2013 η Χούμα Αμπεντίν βρέθηκε στην καρδιά μιας σειράς σεξουαλικών σκανδάλων. Ο σύζυγός της, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, είναι εθισμένος στο sexting, δηλαδή στο virtuel σεξ και συλλαμβάνεται να στέλνει σεξουαλικά μηνύματα σε έξι γυναίκες μέσω Twitter. Δύο χρόνια αργότερα, ο σύζυγος επαναλαμβάνει τα ίδια και συλλαμβάνεται να έχει σεξουαλική virtuel σχέση με μια 23χρονη. Κυκλοφορούν φωτογραφίες του που τον δείχνουν να εμφανίζεται γυμνός μέσα στη βουλή.

Στην Αμερική ξεσπάει σκάνδαλο, ο Βάινερ αρχικά αρνείται και στη συνέχεια παραδέχεται ότι έστειλε σεξουαλικά μηνύματα σε γυναίκες. Το 2011 αναγκάζεται να παραιτηθεί από βουλευτής. Το 2013 όταν θέτει υποψηφιότητα για δήμαρχος της ΝΥ, το σκάνδαλο επανέρχεται. Ο Βάινερ αναγκάζεται να ζητήσει συγνώμη από τον αμερικανικό λαό και από την γυναίκα του, δημόσια, μπροστά στις κάμερες, με την Χούμα Αμπεντίν στο πλευρό του.




Η Χούμα Αμπεντίν τον συγχώρησε και η στάση της θύμισε σε πολλούς την στάση της Χίλαρι απέναντι στα σκάνδαλα του Μπιλ Κλίντον.
Αν η Χίλαρι Κλίντον εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, η Χούμα Αμπεντίν θα γίνει επικεφαλής του γραφείου του Λευκού Οίκου και κατά συνέπεια θα είναι η δεύτερη ισχυρότερη γυναίκα στην Αμερική, μετά την Κλίντον.

Μια λεσβιακή σχέση
Σαν να μην έφταναν όλα τα προηγούμενα σεξουαλικά προβλήματα, η Χούμα Αμπεντίν έπεσε και θύμα φημών προσωπικά. Ενώ η προεδρική εκστρατεία είχε ξεκινήσει στις ΗΠΑ, φήμες άρχισαν να κυκλοφορούν και να δημοσιεύονται ότι η Χίλαρι διατηρεί σεξουαλική σχέση με τη βοηθό της. Η φήμη κυκλοφόρησε αρχικά σε μερικά μπλογκς και στη συνέχεια στον τύπο όλου του πλανήτη. Τον Ιούνιο του 2015 το περιοδικό «Village Voice» είχε την φήμη εξώφυλλο. Υπήρξε μάλιστα και αξιωματούχος που δήλωσε δημόσια ότι η υποψήφια για το χρίσμα είχε μια αμφιλεγόμενη σχέση με την Χούμα Αμπεντίν.
«Όταν τηλεφωνήσετε πολύ νωρίς το πρωί στο σπίτι της Χίλαρι Κλίντον, πάντα η Χούμα απαντάει, το ίδιο και το βράδυ» δήλωσε ο αξιωματούχος στο«Big Head DC».

Ακόμη και οι σοβαρές εφημερίδες αναπαρήγαγαν την είδηση. Από την πλευρά της η Χίλαρι Κλίντον διέψευσε κατηγορηματικά οποιαδήποτε τέτοια σχέση με τη στενή της συνεργάτιδα.


pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου