Powered By Blogger

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Διεθνές συμπόσιο… ύπνου στην Θεσσαλονίκη!


 Διεθνές συμπόσιο… ύπνου στην Θεσσαλονίκη!
Απαντήσεις σε δύσκολα ερωτήματα που αφορούν τις αϋπνίες, το ροχαλητό και τις άπνοιες, τις υπνηλίες κατά τη διάρκεια της ημέρας τις κεφαλαλγίες, το αίσθημα κόπωσης, την απώλεια μνήμης και άλλες καταστάσεις που σχετίζονται με τις διαταραχές του ύπνου μπορούν να βρουν όσοι παρακολουθήσουν το 1ο Διεθνές Συμπόσιο για τις διαταραχές του ύπνου και τα σχετιζόμενα νοσήματα.
Το συμπόσιο διοργανώνεται σήμερα και αύριο από το Ινστιτούτο Μελέτης Έρευνας και Τεχνολογικής Υποστήριξης του Απνοϊκού Συνδρόμου & Συνοδών Νοσημάτων (ΙΑΣΥΝ), στοΠολιτιστικό Κέντρο του δήμου Θέρμης.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στόχος είναι η διάχυση της γνώσης μέσω της ενημέρωσης του πολίτη, των τεχνολόγων, των νοσηλευτριών και νοσηλευτών, των ιατρών.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις επιπτώσεις των διαταραχών του ύπνου στην παχυσαρκία, στην ποιότητα ζωής, στα ατυχήματα που μπορεί να προκληθούν από την έλλειψη ύπνου και στην οικονομία της υγείας.
Παράλληλα θα γίνονται συζητήσεις, για την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ελλήνων και ξένων επιστημόνων αναφέρει το thestival.gr, αλλά και μεταξύ επιστημόνων και πολιτών.
Το συμπόσιο τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Θέρμης με την υποστήριξη του τομέα Εθελοντισμού του δήμου Θέρμης (Κέντρο Μελέτης Διαταραχών του Ύπνου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου