Powered By Blogger

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ: Ρώσος τουρίστας έσωσε σύζυγο και γιο και …ξεψύχησε!


 ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ: Ρώσος τουρίστας έσωσε σύζυγο και γιο και …ξεψύχησε!
Συγκλονίζει η «αυτοθυσία» του 36χρονου, στο πολύνεκρο τροχαίο με Ρώσους τουρίστες στη Θεσσαλονίκη που εξέπνευσε μόλις κατάφερε να απεγκλωβίσει τη γυναίκα και του παιδί του.
Λίγο μετά την ανατροπή του λεωφορείου με τους Ρώσους ταξιδιώτες, το πρωί στην εθνική οδό Νέων Μουδανιών – Θεσσαλονίκης που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις επιβάτες, οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο για τον απεγκλωβισμό των τραυματιών έγιναν μάρτυρες μιας σπάνιας πράξης αυτοθυσίας.
Μέσα στα συντρίμμια του λεωφορείου ξεπρόβαλε η φιγούρα ενός 36χρονου άνδρα, ο οποίος, αν και βαρύτατα τραυματισμένος, προσπαθούσε με όλες του τις δυνάμεις νααπεγκλωβίσει το παιδί και τη σύζυγό του.
Οι διασώστες, που παρακολουθούσαν συγκλονισμένοι την απεγνωσμένη προσπάθεια του, ο 36χρονος κατάφερε να απελευθερώσει τα αγαπημένα του πρόσωπα, πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.
Ο Ανέστης Κοκορίκος, διασώστης του ΕΚΑΒ, δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτό που είδε μπροστά στα μάτια του: «Ένας νεαρός πατέρας, βαριά χτυπημένος, έβγαζε το παιδί του την ώρα που φτάναμε στο σημείο. Έβγαλε και τη γυναίκα του και μετά ξάπλωσε στην άσφαλτο και κατέρρευσε. Είναι ένας από τους νεκρούς», είπε και πρόσθεσε:
«Είμαι 26 χρόνια διασώστης, πρώτη φορά βλέπω τόσο αίμα, τόσο πόνο, τόσο βαριά τραυματίες». Η σύζυγος και ο 8 ετών γιος του τραγικού πατέρα νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου