Powered By Blogger

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Κίσιντζερ στο γήπεδο μετά από επτά δεκαετίες


Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κράτησε την υπόσχεση που είχε δώσει προ ετών ότι θα πήγαινε να δει ένα παιχνίδι της ομάδας ποδοσφαίρου που αγαπούσε μικρός, όταν ως Εβραίος ζούσε στην Γερμανία (από όπου διέφυγε το 1938). Ο όρος που είχε θέσει ήταν αυτή να ανέβει στην πρώτη κατηγορία.

Ο Κίσιντζερ στο γήπεδο μετά από επτά δεκαετίες
Φέτος, η Greuther Fuerth έκανε το θαύμα και ο Χένρι Κίσιντζερ πήγε στο γήπεδο για να δει τους παίχτες της να αγωνίζονται ενάντια στη Schalke.
Κάτοχος ενός (αμφιλεγόμενου) βραβείου Νόμπελ Ειρήνης για το ρόλο του στο Βιετνάμ επί προεδρίας Νίξον, ο Κίσιντζερ έχει στοχοποιηθεί από πολλούς για το ρόλο του στην αμερικανική εξωτερική. Κυριότερα «παιδιά του» θεωρούνται η στήριξη του Ισραήλ στην Μέση Ανατολή και η προσέγγιση με το Πεκίνο ενάντια στην ΕΣΣΔ, τη δεκαετία του 1970.
«Είμαι ευτυχής που βλέπω ξανά αγώνα της πρώτης κατηγορίας, μετά από τόσο καιρό... Πλέον, τους εύχομαι να πάρουν και τον τίτλο», είπε ο 89χρονος πλέον διπλωμάτης, φορώντας το κασκόλ της ομάδας. Οπως ανέφερε, μικρός είχε πάντα προβλήματα με τον πατέρα του, επειδή προτιμούσε το γήπεδο από την όπερα.
Ο πρόεδρος της ομάδας Χέλμουτ Χακ του χάρισε μία φανέλα με το όνομά του και όπως είπε, είναι «ο πιο γνωστός πρέσβης μας παγκοσμίως... είναι υπέροχο ό,τι κράτησε την υπόσχεσή του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου