Powered By Blogger

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Γιατί ο Χ.Χάφταρ έφυγε από την Μόσχα: «Θέλουν απόσυρση του LNA από την Τρίπολη & παραμονή των Τούρκων στην Λιβύη»

Γιατί ο Χ.Χάφταρ έφυγε από την Μόσχα: «Θέλουν απόσυρση του LNA από την Τρίπολη & παραμονή των Τούρκων στην Λιβύη»Ζητήθηκε από τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ να αποσύρει τις δυνάμεις του από τα περίχωρα της Τρίπολης και γι' αυτό εγκατέλειψε τη Μόσχα χωρίς να υπογράψει συμφωνία εκεχειρίας με την φιλοτουρκική κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας στην Τρίπολη Φάιζ Σάρατζ.
Oι δυνάμεις του κατόπιν αιματηρών συγκρούσεων έχουν φτάσει λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Τρίπολη και έχουν αποκτήσει στρατηγικό πλεονέκτημα.
Σύμφωνα με τον Χαφτάρ, η προτεινόμενη συμφωνία αγνόησε “πολλές από τις απαιτήσεις του στρατού της Λιβύης”, αναφέρει το TASS παραπέμποντας στο τηλεοπτικό κανάλι του Al Arabiya.
Σύμφωνα με την Sky News – Arabiya, ο Χαφτάρ, σε έμμεσες συναντήσεις στη Μόσχα, επέμεινε στην ανάπτυξη των δυνάμεών του στην Τρίπολη και στη δημιουργία μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας που θα λάμβανε ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο που βρισκόταν στο Τομπρούκ.
Ζήτησε επίσης διεθνή παρακολούθηση της κατάπαυσης του πυρός χωρίς καμία εμπλοκή της Τουρκίας και απαίτησε την άνευ όρων αποχώρηση των “μισθοφόρων που εισήχθησαν από τη Συρία και την Τουρκία”.
Πάντως ο στρατάρχης είχε ανακοινώσει από χθες βράδυ το επικείμενο «ναυάγιο» της εκεχειρίας.


Αναφέρει μάλιστα και το μνημόνιο οριοθέτησης  θαλασσίων ζωνών που υπέγραψε το φιλοτουρκικό καθεστώς της Τρίπολης με την Άγκυρα με το οποίο αρπάζουν από κοινού ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Το χαρακτηρίζει παράνομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου