Powered By Blogger

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Λιβύη: Συνάντηση του Σάρατζ με τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Άγκυρα

Λιβύη: Συνάντηση του Σάρατζ με τον Αμερικανό πρεσβευτή στην ΆγκυραΑπό μια λεπτή κλωστή κρέμονται οι ισορροπίες στη Λιβύη. Ανησυχία εγείρει το γεγονός ότι ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ εγκατέλειψε τη Μόσχα χωρίς να υπογράψει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) του Φαγιέζ αλ Σάρατζ.
Οργισμένος μετά την απόφαση του στρατάρχη ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, ισχυρίστηκε τα εξής: «Δεν θα διστάσουμε να δώσουμε στον πραξικοπηματία το μάθημα που του αξίζει».
Σε αυτό το έκρυθμο σκηνικό και εν όψει της διάσκεψης στο Βερολίνο για το λιβυκό ζήτημα, o Σάρατζ είχε στην Κωνσταντινούπολη συνομιλίες με τον Αμερικανό πρεσβευτή Ντέιβιντ Σάτερφιλντ, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, επικαλούμενο ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα.
Στη Μόσχα πραγματοποιηθήκαν οι ενδολιβυκές συνομιλίες, υπό την αιγίδα των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσία και της Τουρκίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας Μοχάμεντ Σιγιάλα δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti ότι η αντιπροσωπεία της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας υπέγραψε τη συμφωνία και εν συνεχεία αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου