Powered By Blogger

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Ανοικτά θα είναι τα σχολεία την ημέρα των Τριών Ιεραρχών

Ανοικτά θα είναι τα σχολεία την ημέρα των Τριών ΙεραρχώνΑνοικτά θα είναι τα σχολεία την ημέρα των Τριών Ιεραρχών και πέραν των εορταστικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιείται κανονικά το ωρολόγιο πρόγραμμα.
Αυτό διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως το απόγευμα της Δευτέρας αν και νωρίτερα το πρωί σε ραδιοφωνική συνέντευξή της η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη είχε δηλώσει ότι η ημέρα των Τριών Ιεραρχών δεν θα είναι μεν αργία, αλλά και δεν θα πραγματοποιούνται μαθήματα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της υπ. Παιδείας Νίκης Κεραμέως
Ανοικτά και όχι κλειστά σχολεία την 30ή Ιανουαρίου. Αποκαθίσταται η ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών.
Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Η εν λόγω ρύθμιση αφορά τόσο την πρωτοβάθμια όσο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική.

Κατά τα λοιπά, το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση, που εμπεριέχεται σε κατατεθέν Νομοσχέδιο του Υπουργείου, θα προσαρμοστεί κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία προκειμένου να αποτυπώνει πλήρως τα ανωτέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου