Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Επιβεβαίωση pronews.gr: Τουρκικές κινήσεις στα Ίμια - Δείτε βίντεο

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ «ΔΙΑΤΑΣΟΥΝ» ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ

Τι πραγματικά συμβαίνει στο Αιγαίο και ειδικότερα στην περιοχή των Ιμίων; Αυτό είναι το ερώτημα που διατυπώνεται μετά τις αποκλειστικές πληροφορίες του pronews.gr αναφορικά με τουρκικές κινήσεις επιχειρωντας να σκηνοθετήσει κάτι το εντυπωσιακό τις αμέσως επόμενες ημέρες είτε στην περιοχή των Δωδεκανήσων είτε σε ένα απο 17 ελληνικά νησιά των οποίων αμφισβητεί την κυριότητα.
Καθώς τα τουρκικά ΜΜΕ για ακόμη μια φορά μιλούν για επεισόδιο στην περιοχή των Ιμίων η τουρκική Ακτοφυλακή, όπως ακούγεται και στο βίντεο,  «διατάσει» επιτακτικά τα σκάφη του ΛΣ να απομακρυνθούν από τα «τουρκικά χωρικά ύδατα» όπως αναφέρουν. 
Τα τουρκικά ΜΜΕ με «ακροβολισμένες» τις κάμερες στην απέναντι τουρκική παραλία έχουν επιδοθεί σε μια προσπάθεια να πείσουν την τουρκική κοινή γνώμη ότι οι νησίδες ανήκουν στην Τουρκία,
Την ίδια ώρα το Λ.Σ. και το ΓΕΕΘΑ διαψεύδουν βίντεο των τουρκικών τηλεοπτικών σταθμών λέγοντας ουσιαστικά πως δεν συμβαίνει τίποτα στην περιοχή και όλα... "βαίνουν καλώς"..
Και όμως τα συμβάντα κυνηγητού είναι καθημερινά. Όπως και σήμερα, όταν υπήρξε ένταση διάρκειας τριών ωρών.
Εδώ και 22 ημέρες η ένταση δεν λέει να κοπάσει, αλλά σήμερα πήραν «φωτιά» οι ασύρματοι, όπως μεταδίδεται από τα τουρκικά μέσα, αφού η μία πλευρά καλούσε την άλλη να απομακρυνθεί από τα χωρικά της ύδατα.
Οπως υποστηρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ η ένταση ξεκίνησε το πρωί και κράτησε μέχρι το μεσημέρι, όταν πλοία του Λιμενικού Σώματος  παραβίασαν τα τουρκικά χωρικά ύδατα για έξι φορές.
Σύμφωνα πάντα με τα ΜΜΕ της γείτονος, τα τουρκικά πλοία καταδίωκαν για ώρες, τα ελληνικά σκάφη, ενώ προς συνδρομή τους έσπευσε και πλοίο που ανήκει στην ακτοφυλακή του Τουργκούτ-ρέις. Τα ελληνικά πλοία περνούσαν μπροστά από τις βραχονησίδες, επί τρεις ώρες, λένε τα τουρκικά ΜΜΕ και υποστηρίζουνότι κάποιες φορές μάλιστα ελληνικά και τουρκικά πλοία ήρθαν σχεδόν «πρόσωπο με πρόσωπο».
Όπως αναφέρεται, οι ανακοινώσεις και οι προειδοποιήσεις μέσω ασυρμάτου έδωσαν και πήραν. Όχι μόνο από την τουρκική πλευρά που καταδίωκε τα ελληνικά πλοία αλλά και από το Λ.Σ., το οποίο –αν και σε τουρκικά χωρικά ύδατα, όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα- ζητούσε από τα τουρκικά πλοία να απομακρυνθούν.

Τούρκος βουλευτής: Ο Ερντογάν παραχώρησε στην Ελλάδα... 17 νησιά!
Λίγες ώρες νωρίτερα, ο βουλευτής της κεμαλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μουσταφά Ακαϊντίν, κατηγόρησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι... παραχώρησε στην Ελλάδα 17 τουρκικά νησιά στο Αιγαίο.
«Αποκαλύπτεται ότι συμβιβαστήκαμε, αφήνοντας ήδη στην Ελλάδα 17 νησιά, κρυφά από τον τουρκικό λαό. Δεν υπάρχει καμία ξεκάθαρη σχετική ανακοίνωση από την κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών μας» είπε ο Τούρκος βουλευτής, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.
Και συνέχισε: «Τώρα γίνεται κατανοητό ότι αντίστοιχοι συμβιβασμοί γίνονται στη Γενεύη για την Κύπρο».

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου