Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Υπουργείο Παιδείας: Δεν καταργείται η διδασκαλία της "Αντιγόνης" στα λύκεια

Ανακοίνωση


Υπουργείο Παιδείας: Δεν καταργείται η διδασκαλία της "Αντιγόνης" στα λύκειαΒολές κατά της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων ότι βασιζόμενη σε φήμες, σπεύδει να δημιουργήσει εντυπώσεις

Να διαψεύσει την Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων έσπευσε το υπουργείο Παιδείας, σχετικά με την κατάργηση της διδασκαλίας της Αντιγόνης του Σοφοκλή στη β' Λυκείου. Η Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων με ανακοίνωσή της την Τετάρτη έκανε γνωστούς τους σχεδιασμούς του υπουργείου Παιδείας με αποτέλεσμα να προκληθεί σάλος. 

Μπροστά στις αντιδράσεις, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να καταργήσει τη διδασκαλία του κορυφαίου κειμένου της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας από τα λύκεια. Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής: «Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην κατάργηση της διδασκαλίας της ''Αντιγόνης'' του Σοφοκλή στη Β’ Λυκείου.

Το ''θέμα'' προκλήθηκε από την ανακοίνωση της Πανελλήνιας  Ένωσης Φιλολόγων, η οποία βασιζόμενη σε ανυπόστατες φήμες, σπεύδει να δημιουργήσει εσφαλμένες εντυπώσεις». 

PROTOTHEMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου