Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Προτίμησε να αυτοκτονήσει παρά να φυλακιστεί από τον ISIS

Σύμφωνα με την κουρδική πολιτοφυλακή YPG, στο πλευρό της οποίας μαχόταν ο 20χρονος Βρετανός, κάτω από το πηγούνι του βρέθηκε ένα σημάδι από σφαίρα, γεγονός που υποδηλώνει αυτοκτονία.


Βρετανός που αγωνιζόταν για τη Συρία αυτοκτόνησε για να αποφύγει την αιχμαλωσία από το Ισλαμικό Κράτος σύμφωνα με κουρδικές πηγές που μίλησαν στο BBC.

O 20χρονος Ράιν Λοκ από το Chichester του δυτικού Σάσεξ πέθανε στις 21 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια της μάχης που δινόταν για την κατάκτηση του προπυργίου του ISIS, τη Ράκκα. Ήταν εθελοντής και πάλευε στο πλευρό των κουρδικών ένοπλων δυνάμεων, του YPG.

Σύμφωνα με την κουρδική πολιτοφυλακή YPG, κάτω από το πηγούνι του βρέθηκε ένα σημάδι από σφαίρα, γεγονός που υποδηλώνει αυτοκτονία.

Τις προηγούμενες ημέρες πέντε μαχητές της κουρδικής επιχείρησης βασανίστηκαν και σκοτώθηκαν από τον ISIS στο χωριό Τζαμπάρ και αυτό φαίνεται πως επηρέασε τον 20χρονο που δεν θέλησε να έχει την ίδια τύχη.

«Προτίμησε να στρέψει το όπλο προς το μέρος του παρά να φυλακιστεί από τον ISIS, Αυτή ήταν μια ηρωική πράξη, δεν χρειάζεται να περιγράψει κανείς τη γενναιότητα που χρειάζεται για να επιχειρήσει κάποιος κάτι τέτοιο» δήλωσε στο BBC ο Mark Campbell, ένας ακτιβιστής που μάχεται για τα δικαιώματα των Κούρδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου