Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: «Εντολή για πυρ» δόθηκε από το ΓΕΕΘΑ αν πατήσουν πόδι οι Τούρκοι στα Ίμια (βίντεο)

ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΗΣΙΔΕΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣτου Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
 
Πρόκληση άνευ προηγουμένου από την Άγκυρα καθώς τουρκικό σκάφος της Ακτοφυλακής πραγματοποίησαν «έρευνα και περιπολία» στα δύο μέτρα από τις ακτές της νησίδας Ίμια και τράβηξε φωτογραφίες, ενώ έχει δοθεί εντολή από το ΓΕΕΘΑ για χρήση πυρός σε περίπτωση που επιχειρούσαν οι Τούρκοι να πατήσουν στο ελληνικό έδαφος. 
 
Η Χουριέτ προπαγανδίζοντας τις τουρκικές προκλήσεις  ισχυρίζεται ότι «οι Έλληνες παρακολουθούσαν από ένα μίλι μακριά στη νήσο Καλόλιμνο», αλλά από το ΓΕΕΘΑ διαβεβαιώνουν ότι "Θα κάνουν μεγάλο λάθος αν θεωρήσουν ότι δεν θα αντιδράσουμε σε περίπτωση που πατήσουν ελληνικό έδαφος. Ξέρουμε που είναι και τι προσπαθούν να κάνουν".
 
 
Το περιστατικό σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ έλαβε χώρα στις 12:05 όταν το τουρκικό σκάφος πλησίασε στα 2 μέτρα σε μια απο τις δύο νησίδες Ίμια. Στο βίντεο φαίνονται 5-6 αξιωματικοί πάνω στο κατάστρωμα του τουρκικού σκάφους το οποίο κατά τους Τούρκους πάντα παρέμεινε εκεί για 10 ολόκληρα λεπτά.
 
Εκείνη την στιγμή το σκάφος του Λιμενικού έσπευσε αμέσως για να διώξει το τουρκικό σκάφος με εντολή να κάνει χρήση πυρός εάν δει κάποιον Τούρκο αξιωατικό να επιχειρεί αποβίβαση στην στεριά της νησίδας.
 
Στο τουρκικό δημοσίευμα, αναφέρεται επίσης ότι ένα πλοίο μήκους 170 μέτρων της τουρκικής εταιρείας «Powership Μαύρη Θάλασσα», με την ονομασία «Yasinbey», πέρασε από την περιοχή των Ιμίων και προκάλεσε την κινητοποίηση της ελληνικής ακτοφυλακής. 
 
Εδω οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι το σκάφος του Λιμενικού «αναγκάστηκε να επιστρέψει», όταν ξεκίνησε σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής να κατευθύνεται προς το μέρος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου