Powered By Blogger

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Η κυβέρνηση αντί για την κυπριακή ΑΟΖ έστειλε φρεγάτα σε ρόλο ΛΣ/ΕΛΑΚΤ να διασώσει λάθρο

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΗΠΑ-ΔΥΣΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
 
Καύσιμα μπορεί να μην υπάρχουν για περιπολίες στο Πολεμικό Ναυτικό και ανατολικά της Ρόδου δεν υπάρχει ούτε ... βαρκούλα σε εθνική αποστολή, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους κυβερνώντες να μετατρέπουν το ΠΝ σε Λιμενικό Σώμα και να κάνει προβαίνει σε αποστολές περισυλλογής λαθρομεταναστών ρυμουλκώντας σκάφη δουλεμπόρων.
Αντί λοιπόν να στείλει τη φρεγάτα «ΥΔΡΑ» (F-452) τύπου ΜΕΚΟ στην κυπριακή ΑΟΖ προκειμένου να αναβαθμιστεί η ελληνική παρουσία, όπως η ίδια η κυβέρνηση είχε πει δια του υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου και να εκπέμψει σήμα έμπρακτης στήριξης στον κυπριακό λαό που βρίσκεται υπό τις απειλές της Άγκυρας, έδωσε εντολή σε ένα πλοίο πρώτης γραμμής να μεταβεί 70 μίλια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας για να συμβάλει στη διάσωση των λαθρομεταναστών που κάποιοι τους άφησαν να θαλασσοδέρνονται πλουτίζοντας.
Και όχι μόνο να συμβάλλει, αλλά να ρυμουλκήσει κιόλας το δουλεμπορικό στην Κρήτη. Πρόκειται για μία επιχείρηση με τεράστιο κόστος το οποίο πληρώνει ο ελληνικός λαός και με μεγάλο ρίσκο να υποστεί ζημιές η φρεγάτα «ΥΔΡΑ», αφού στην περιοχή έπνεαν και πνέουν ισχυροί άνεμοι, αλλά και να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές δεδομένου ότι υπάρχει πληροφορία περί ενόπλων ανάμεσα στους 700 λαθρομετανάστες.
Η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που έδωσαν εντολή στο Πολεμικό Ναυτικό να εκτελέσει αυτή την επιχείρηση, δέχθηκαν πώς το πλοίο πρέπει να εγκαταλείψει τη θέση του, περιπολούσε στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, εκτελώντας εθνική αποστολή προάσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων για να σπεύσει προς βοήθεια των λαθρομεταναστών.
Και αν την ίδια στιγμή μία τουρκική φρεγάτα ή κορβέτα παραβίαζε τα εθνικά χωρικά ύδατα στο Καστελόριζο, στην Κώ ή σε κάποιο άλλο ελληνικό νησί η κυβέρνηση τι ακριβώς θα έκανε; Μήπως θα έστελνε σκάφος του Λιμενικού Σώματος να την παρακολουθήσει ή να την παρεμποδίσει; ‘Η μήπως θα έλεγε στους Τούρκους περιμένετε να ρυμουλκήσουμε τους λαθρομετανάστες;
Πρόκειται για αστεία και επικίνδυνη τακτική σε βάρος των εθνικών συμφερόντων. Και δεν μπαίνουμε και στο άλλο θέμα, αυτό της άφιξης ενός ολόκληρου χωριού λαθρομεταναστών στην Κρήτη με τον κίνδυνο να μεταφέρουν ασθένειες, όταν ο Έμπολα «τσακίζει» στην Αφρική απ’ όπου και προέρχεται το φορτίο των λάθρο.
Δεν μας φτάνουν αυτοί που καθημερινά περνούν στην Ελλάδα μέσω των νησιών του Αιγαίου από την Τουρκία, τώρα μαζεύουμε και άλλους που προορισμό είχαν την Ιταλία. Για να μην τους χάσουμε από πελάτες προφανώς…
Αυτά όμως είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής των ΗΠΑ και της Δύσης στη Μέση Ανατολή και στη Λιβύη. Ανατρέπουν καθεστώτα για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους και αδιαφορούν για τις επιπτώσεις που οδηγούν εκατομμύρια ανθρώπους σε μετανάστευση.
Έχουν δε ανοίξει το δρόμο στους τζιχαντιστές να σφάζουν και να λεηλατούν τα πάντα στις χώρες της Συρίας, τους Ιράκ και της Λιβύης. Μέσω αυτών και η Τουρκία επιχειρεί να ασκήσει επεκτατική πολιτική.
Ευτυχώς για την Ελλάδα που βρέθηκε το ανάχωμα της Αιγύπτου του Αλ Σίσι. Αλλιώς, η κατάσταση θα ήταν θλιβερή και οι επιπτώσεις σε βάρος της χώρας όσον αφορά στα εθνικά ζητήματα και όχι μόνο θα ήταν τραγικές.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου