Powered By Blogger

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ “ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ”!!!


...ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ – ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΩΝ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ “ΣΦΑΞΙΜΟ” ΣΕ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΤΡΑΝΖΙΤ.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ...
ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΔΕΝ ΧΥΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΑΚΡΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ “ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ”. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΜΕΓΑΛΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ “ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ”, ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΟΜΟΕΘΝΩΝ ΤΟΥΣ ΝΩΠΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.

Ο ΓΓ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιάννης Ιωαννίδης, με έγγραφό του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ζητεί την εγρήγορση των… εισαγγελικών αρχών στις περιπτώσεις των ρατσιστικών εγκλημάτων και τη συγκέντρωση στατιστικών….

στοιχείων για την εγκληματικότητα αυτής της μορφής. Ο κ. Ιωαννίδης υπογραμμίζει ότι οι περιπτώσεις ρατσιστικών εγκλημάτων πρέπει να ερευνώνται σε βάθος και να ασκούνται οι διώξεις σε βάρος όσων παρανομούν από ρατσιστικά κίνητρα.

Παράλληλα, ζητεί τη συνδρομή των εισαγγελικών λειτουργών στην καταγραφή των ρατσιστικών εγκλημάτων, καθώς υπάρχει μεγάλη αναντιστοιχία, τα τελευταία χρόνια, ανάμεσα στον αριθμό των περιστατικών που δίνουν οι επίσημες ελληνικές αρχές και στα σχετικά στοιχεία διεθνών αλλά και ελληνικών φορέων που ασχολούνται με το πρόβλημα, όπως είναι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, η Εθνική Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κ.λπ.

Επιπλέον, ο κ. Ιωαννίδης επικαλείται έγγραφα του υπουργείου Εξωτερικών που κάνουν λόγο ότι ετησίως ασκούνται ελάχιστες διώξεις για παραβίαση του Ν. 927/1979 και υπογραμμίζει την έλλειψη στατιστικών στοιχείων αναφορικά με την εγκληματικότητα αυτής της μορφής.

Στη σύσκεψη στο υπουργείο, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα, επισημάνθηκε η ανάγκη δημιουργίας μηχανισμού καταγραφής σχετικών εγκληματικών πράξεων, καθώς και η ανάγκη να διερευνούν οι εισαγγελικές αρχές την τυχόν ύπαρξη μίσους εθνικού, φυλετικού, θρησκευτικού (ή λόγω διαφορετικού γενετήσιου προσανατολισμού), καθώς ένα τέτοιο κίνητρο αποτελεί επιβαρυντική περίσταση.

trelokouneli.gr

elnewsgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου