Powered By Blogger

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΕΦΙΑΛΤΗΣ:Αφησαν δεμένα για τέσσερις ημέρες δύο γερόντια στο Ξυλόκαστρο



 Εναν πρωτοφανή εφιάλτη που διήρκεσε τέσσερεις ημέρες έζησε ηλικιωμένο ζευγάρι στο χωριό Εξοχή, στο Ξυλόκαστρο, μετά την εισβολή σκληρών κακοποιών στο σπίτι του.

Οι ληστές «επισκέφτηκαν» το σπίτι ξημερώματα και έπιασαν τους δύο ηλικιωμένους στον ύπνο. Αφού τους άρπαξαν με τη βία, τους φίμωσαν και τους έδεσαν χειροπόδαρα, άρχισαν να ψάχνουν ανενόχλητοι όλους τους χώρους για χρήματα και κοσμήματα. Οταν βρήκαν τις πενιχρές οικονομίες τους, τράπηκαν σε φυγή αρπάζοντας και το αυτοκίνητό τους. Πριν φύγουν όμως δεν έκοψαν τα δεσμά των ομήρων.

Ετσι για τέσσερα 24ωρα οι ηλικιωμένοι βρίσκονταν δεμένοι και φιμωμένοι μέσα στο σπίτι, χωρίς νερό και τροφή. Τελικά μόλις χθες, ύστερα από υπερπροσπάθειες, ο ηλικιωμένος κατάφερε να λυθεί και να ειδοποιήσει τον γιο του και την αστυνομία.

Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση, οι κακοποιοί φαίνεται να γνώριζαν πως το ηλικιωμένο ζευγάρι αποτελούσε τους μοναδικούς κατοίκυος του χωριού Εξοχή. Το χωριό εδώ και χρόνια είναι εγκαταλειμμένο και μόνο τα καλοκαίρια παίρνει λίγη ζωή.

Οι δράστες λοιπόν θεώρησαν ότι οι δύο ηλικιωμένοι ήταν το μοναδικό εμπόδιο στα σχέδιά τους να ρημάξουν τα σπίτια της περιοχής! Ο γιος των θυμάτων, που προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τους γονείς του χωρίς να τα καταφέρει, δεν υποψιάστηκε ότι τους είχε συμβεί κάτι κακό. Ετσι πέρασαν τέσσερα 24ωρα ώσπου να καταφέρει να λυθεί ο πατέρας του και να τον ειδοποιήσει!

Στο χωριό μετέβησαν χθες αστυνομικοί, οι οποίοι προσπαθούν να εξακριβώσουν πόσα σπίτια «χτύπησε» η συμμορία των ληστών και να βρουν τους ιδιοκτήτες τους για να καταγράψουν τι ακριβώς έχει κλαπεί.

Οι δύο ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο, καθώς ήταν εξουθενωμένοι από την πολυήμερη περιπέτειά τους. Ερευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Ξυλοκάστρου.


ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ
espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου