Powered By Blogger

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ταχύτατα τα αποτελέσματα την βραδιά των εκλογών


Περίπου δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, δηλαδή μεταξύ 21:00-21:30, θα έχει διαμορφωθεί η τελική...
εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση.

Όπως έγινε γνωστό στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, το ΥΠΕΣ και η SingularLogic συμφώνησαν να λειτουργήσει το βράδυ των εκλογών το Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης Αποτελεσμάτων (SRT).

«Το σύστημα αυτό διασφαλίζει υψηλή εγκυρότητα γιατί βασίζεται σε πραγματικά αποτελέσματα» δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της SingularLogic Μ.Λάμπρου.

Το Σύστημα είχε λειτουργήσει και στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις (Ευρωεκλογές 2009, Βουλευτικές 2009, Δημοτικές 2010).

Περίπου 5.000 δικαστικοί αντιπρόσωποι, που θα επιβλέπουν την εκλογική διαδικασία σε ισάριθμα εκλογικά τμήματα (από τα περίπου 20.000 συνολικά), θα έχουν εφοδιαστεί με ένα κινητό τηλέφωνο.

Στο τηλέφωνο έχει περαστεί ένα ειδικό λογιστικό το οποίο επιτρέπει την αναγραφή και μετάδοση στο κέντρο του υπουργείου Εσωτερικών του εκλογικού αποτελέσματος μετά την καταμέτρηση των ψήφων.

Το συνολικό κόστος, πάντως, της έκδοσης των αποτελεσμάτων των εκλογών, όπως αναφέρεται στη σχετική σύμβαση, ανέρχεται στο ποσό των 3.013.500 ευρώ και είναι μειωμένο κατά 20% συγκριτικά με την εκλογική αναμέτρηση του 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου