Powered By Blogger

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ο ...Εωσφόρος Παπαθεμελής ή όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, ας πληκτρολογεί στο επαναστατικό του κοσκινάκι


γράφει ο Θεόδ. Παντούλας*

Φωτιά πήραν τα πληκτρολόγια! Πλημμύρισε το διαδίκτυο από αμφίπλευρες επώνυμες, αλλά κυρίως ανώνυμες καταγγελίες της «επονείδιστης» εκλογικής σύμπραξης. Ποιος να το πει και ποιος να το πιστέψει; Ο Παπαθεμελής με τον Καζάκη! Τι δουλειά έχει ο χριστιανός με τον μαρξιστή; Ο «συντηρητικός» με τον «προοδευτικό»;
Μέγας ο σκανδαλισμός κι ακόμη μεγαλύτερος ο πολιτικός αναλφαβητισμός και η αήθεια. Συνοψίζω: ηλικιωμένος ο Παπαθεμελής, παλαιοκομματικός, «θεούσος», «δεξιός» κ.ά. ανάλογα επισημαίνουν οι μουτζαχεντίν της «προόδου».
Οι σοφότεροι απ’ εμένα λένε ότι ο καλύτερος τρόπος για ν’ αντιμετωπίσεις μιαν απρέπεια είναι η περιφρόνησή της. Πραγματικά, λυπάμαι που δεν είμαι τόσο σοφός κι ασχολούμαι με το χυδαΐζων κηφηναριό που εκτελεί χρέη θυρωρού στον δημόσιο βίο μας. Δικαίωμά τους βεβαίως να μην εμπνέονται από τον Στέλιο Παπαθεμελή αλλά δεν είναι δικαίωμά τους η αριστερόσχημη καφρίλα της κατασυκοφάντησης.


Στον ιταμό κι ανεπαίσθητο ηλικιακό ρατσισμό τους δεν έχω τίποτε ν’ αντιτάξω. Χαίρομαι μόνο που το κίνημα του ... διαδικτύου σφύζει από νεότητα. Για τον παλαιοκομματισμό όμως να το κουβεντιάσουμε, έχοντας ωστόσο κατά νου ότι ο Στ. Παραθεμελής δεν είναι αλεξιπτωτιστής στον πολιτικό στίβο κι ότι δεν κληρονόμησε την πολιτική του παρουσία ούτε από τον πατέρα του ούτε από τον θείο του. Η πολύχρονη κοινοβουλευτική διαδρομή του πρόεκυπτε πάντοτε από την έκθεσή του στην κρίση των συμπολιτών του.
Το ότι είναι χριστιανός δεν το έκρυψε αλλά δεν το έκανε και σημαία ευκαιρίας. Πιθανώς αυτό να συνιστά ιδιώνυμο αδίκημα για το προοδευτικό ιερατείο αλλά ας μην λησμονούμε ότι –πράγματι– δεν έχουν όλοι τον ίδιο Θεό –όπως κι ότι ορισμένοι δεν έχουν καν τον θεό τους.
Για το «δεξιός» επίσης τι να πω; Όσοι παρά τη νεότητα η τα νεάζοντα καμώματα τους επιμένουν να εγκλωβίζονται σε μια ξεπερασμένη από την ζωή πολιτική γεωγραφία, ας το κάνουν αλλά ας γνωρίζουν κατ’ ελάχιστον έστω την πολυετή διαδρομή του Σ. Παραθεμελή, η οποία ξεκινά από την Χριστιανική Δημοκρατία του Νίκου Ψαρουδάκη. Πάντως ο Στ. Παπαθεμελής δεν ήταν απ’ αυτούς που διάβαζαν επί Δικτατορίας ή απ’ αυτούς που σώπαιναν επί Μεταπολίτευσης. Τον διέκρινε το φρόνημα κι όχι η φρονιμάδα. Γι’ αυτό λ.χ. πολύ πριν τον ΑΣΕΠ πήρε τους πελατειακούς διορισμούς των αστυνομικών από τα πολιτικά γραφεία και τους έβαλε στα μηχανογραφικά δελτία των σχολείων. Τώρα αν κάποιων η εμπαθής γνώση περί Παπαθεμελή εξαντλείται στις «χαριτωμενιές» του παιδονόμου Λαζόπουλου τι να κάνουμε; Ο καθείς κι ο δάσκαλός του.
Λάθη δεν έκανε; Λάθη ναι, ατιμίες όχι. Γι’ αυτό και πολιτεύεται διακονώντας ιδέες κι όχι πρακτορεύοντας συμφέροντα. Η εξαπάτηση δεν ήταν ποτέ στις αρετές του.
Όλα αυτά ορισμένοι αδαείς κι αναιδείς μπορεί να τα βρίσκουν «δεξιά», «ακροδεξιά» η ότι άλλο κατεβάσει η ιδεόληπτη κούτρα τους. Δικαίωμά τους θα μου πείτε και πάλι.
Δεν είναι όμως δικαίωμά τους όταν βουλιάζει το καράβι να συζητούν το χρώμα του μαγιό που θα κρύψει την γύμνια τους.

 *π. Γ.Γ. Δημοκρατικής Αναγέννησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου