ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Κοινωνική Οργάνωση «ΑΓΑΠΗ» που στηρίζεται στην κοινωνία των ενεργών πολιτών και του εθελοντισμού, διοργάνωσε σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Ένωση Κυριών Δράμας», την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας και τις μαθητικές κοινότητες Δράμας, εκδήλωση με θέμα:«Ενδοοικογενειακή βία» το Σάββατο 1 Μαρτίου και ώρα 6 το απόγευμα, στο Δημοτικό Ωδείο της Δράμας.Ομιλητές στην εκδήλωση – ενημέρωση ήταν:
- Η κα. Έλενα Ράπτη, Ιδρυτικό Μέλος της Κοινωνικής Οργάνωσης«ΑΓΑΠΗ», Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Η πολιτεία απέναντι στο φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας»
- Ο κ. Γιάννης Μαρακάκης, Δικηγόρος Μ.Β.Α., με θέμα: «Νομικό πλαίσιο της ενδοοικογενειακής βίας»
- Η κα. Σεβαστή Χατζηφωτίου, καθηγήτρια Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, με θέμα: «Η ενδοοικογενειακή βία στην οικογένεια και στην κοινωνία»
Η κα. Έλενα Ράπτη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της σημείωσε ότι: «Οι διαστάσεις του φαινόμενου έχουν οδηγήσει στην κοινή πλέον παραδοχή πως η άσκηση ενδοοικογενειακής βίας ξεπερνά τα όρια της ιδιωτικής ζωής και εμφανίζεται ως ευρύτερη κοινωνική παθογένεια. Σε αυτή την πραγματικότητα οφείλουμε να αντισταθούμε. Αυτή την εικόνα έχουμε χρέος να την αλλάξουμε. Μαζί με την συνδρομή της πολιτείας, πρέπει να δείξουμε και την μηδενική ανοχή της κοινωνίας. Να αντιδράσουμε με διάρκεια και επιμονή. Να αλλάξουμε ξεπερασμένα πρότυπα, νοοτροπίες και συμπεριφορές που δεν τιμούν τον πολιτισμό μας. Να σπάσουμε τη σιωπή, να σταματήσουμε τη βία, να κάνουμε πιο φωτεινή τη σκοτεινή πλευρά της ζωής πολλών συνανθρώπων μας».
Ο κ. Γιάννης Μαρακάκης, τόνισε ότι: «Είναι εξαιρετικά δύσκολο να εκτιμήσουμε τον πραγματικό αριθμό των περιπτώσεων ξυλοδαρμού γυναικών, ξυλοδαρμού ανήλικων παιδιών, και σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από τους ίδιους τους γονείς τους. Οι περισσότερες από αυτές θάφτηκαν από τα θύματα τους, εξαιτίας του φόβου, των απειλών, αλλά και της ντροπής. Ο νέος νόμος δίνει τη δυνατότητα «αναίμακτης καταγγελίας» στις αρχές, ώστε να φανερωθεί το πρόβλημα, αλλά και τη δυνατότητα συμβιβασμού μεταξύ των μερών για ειρηνική επανασύνδεση της οικογένειας».
Η κα. Σεβαστή Χατζηφωτίου, δήλωσε: «Οι κακοποιημένες γυναίκες δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως άτομα που χρειάζονται θεραπεία, αλλά σαν άνθρωποι που χρειάζονται εναλλακτικές λύσεις και επιλογές προκειμένου να ενδυναμωθούν, να καταγγείλουν την κακοποίηση και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.
Ο Δρ. Γιάννης Τσούμας, δήλωσε: «Η τέχνη ως μορφή εσωτερικής έκφρασης δεν θα μπορούσε ποτέ να αποδοθεί με περισσότερη ειλικρίνεια και αλήθεια, παρά μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. Η παιδική ζωγραφική, μια αυτούσια μορφή αποτύπωσης ενός κόσμου ευαίσθητου, ευάλωτου και τολμηρά αληθινού, αποτελεί για τους καλλιτέχνες και τους ψυχολόγους μια θεμελιώδη πηγή μαρτυριών των προσωπικών εμπειριών τους μέσα από το οικογενειακό περιβάλλον».
Χορηγός της κοινωνικής μας πρωτοβουλίας είναι η ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ |
Θεσσαλονίκη, 3 Μαρτίου 2008
Κοινωνική Οργάνωση «ΑΓΑΠΗ»
Πληροφορίες: 2310-203202, 6938097596
http://www.koagapi.gr/?category_name=%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CE%BF%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%B2%CE%AF%CE%B1&paged=3ΔΙΑΒΑΣΤΕ:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου