Powered By Blogger

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΠΑΣΟΚ και ξερό ψωμί...

                Η ποικιλία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ είναι αξιοπρόσεκτη :άλλοι είναι  ιδιοτελείς (ρουσφέτι, διορισμός κτλ.), ενώ άλλοι επειδή έχουν την ανάγκη να προσκολληθούν σε κόμμα εξουσίας. Φυσικά υπάρχουν και οι ιδεολόγοι!!!! Τους άφησα στο τέλος γιατί έχουν περισσότερο ενδιαφέρων.
               Για ιστορικούς λόγους ανήκουν στην κεντροαριστερά και έχουν τραυματικές μνήμες από το μεταεμφυλιακό κράτος και την δικτατορία. Απέκτησαν την εντύπωση ότι μόνο η κεντροαριστερά και ειδικά μετά το 1974 το ΠΑΣΟΚ, αποτελούν την πεμπτουσία της πολιτικής έκφρασης και διακυβέρνησης στην Ελλάδα.Τόσο σε ιδεολογικό όσο και σε πολιτικό πλαίσιο.Το "παλαιό" ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι κρατά την αποκλειστικότητα όχι μόνο της πολιτικής διακυβέρνησης αλλά και του πατριωτισμού.
               Φόρτωσαν την ¨δεξιά" με ενοχές πολιτικές, ιδεολογικές, καταπίεσης δικαιωμάτων από το μεταεμφυλιακό κράτος και μειοδοσίες στα εθνικά θέματα. Στην πραγματικότητα το ΠΑΣΟΚ συγκάλυψε την τραγωδία της Κύπρου για να μην βληθεί η Μεταπολίτευση ("είναι μακριά η Κύπρος"...), δεν ενίσχυσε την άμυνα της χώρας, οδήγησε την χώρα σε συνεχείς υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα, σκάνδαλα μίζες και όλα αυτά καλύφθηκαν με διορισμούς,επιδοτήσεις, ρουσφέτια...αλλά όλα αυτά τελείωσαν, χρεοκόπησε η Ελλάδα απλά δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα και κάθε μέρα που περνάει  ο κόσμος καταλαβαίνει ότι η αιτία της κατάντιας της χώρας οφείλεται συντριπτικά στο ΠΑΣΟΚ.
              Επομένως για να τελειώσει το δράμα του τέλους της Μεταπολίτευσης θα πρέπει και οι ιδεολόγοι του ΠΑΣΟΚ να αναγνωρίσουν τα λάθη του. Δεν υπάρχουν εξωραϊσμοί ούτε με το ΠΑΣΟΚ ούτε με την οικογένεια Παπανδρέου. Η Ελλάδα να σωθεί και στα κομμάτια ΠΑΣΟΚ και Παπανδρέηδες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου