Powered By Blogger

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Ο ΕΘΝΟΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ;

                                            Ο ΕΘΝΟΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ;
                 Δεν είναι ρητορικό ερώτημα, στην ομιλία του ο Καζάκης λέει ότι αυτόν τον τόπο θα τον σώσει όποιος έχει επενδύσει σ'αυτήν την χώρα και έχει επενδύσει ο εργάτης με το αίμα του και τον ιδρώτα του, ενώ οι επιχειρηματίες έχουν διώξει τα κεφάλαια τους στο εξωτερικό. Για αριστερό κάνει μεγάλο άλμα γιατί σύμφωνα με τον ορθόδοξο μαρξισμό οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα και ότι το έθνος -κράτος έχει δημουργηθεί για να εξυπηρετεί την εθνική αστική τάξη.
                Ο  Καζάκης είναι εθνομπολσεβίκος και πιστεύει οτι ο λαός έχει συλλογικά δικαιώματα σ' αυτόν τον τόπο και μπορεί μόνος του χωρίς να περιμένει ευρωπαϊκές λύσεις να βρει απαντήσεις στα προβλήματά του. Από ένα αστό φιλελεύθερο που θέλει να εκποιηθεί η χώρα είναι απείρως καλύτερος. Σε προηγούμενο άρθρο "ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ" παράθεσα τα πρόσωπα με την οποία μπορεί να πλαισιωθεί ένα καινούριο πολιτικό κίνημα.
                 Τα νούμερα είναι αμείλικτα και ο Καζάκης αποστομώνει τα κυβερνητικά παπαγαλάκια αλλά το ζήτημα είναι το Ε.ΠΑ.Μ. να μην γίνει ένα άλλο αριστερό κόμμα γιατί θα περιοριστεί σε ένα κομματάκι της αριστερής εκλογικής "πίτας". Στην "Σεισάχθεια" υπάρχει μια συνένετευξη του Πατέλη την οποία δεν άντεξα να την δω όλη! Μάθημα  σε αμφιθέατρο! Συνέλευση αριστερών δυνάμεων! έλεος! Το παραθέτω με σημείωση ότι ο υπαρκτός σοσιάλισμός απέτυχε οικτρά.
                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου