Powered By Blogger

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΑΠΑΘΕΙΑ

            Το τέλος της μεταπολίτευσης έρχεται και θα είναι οδυνηρό, οι μέρες της τελειώνουν πόσο θα αργήσει για να συμβεί το μοιραίο είναι άγνωστο αλλά είναι πια βέβαιο. Η μεταπολίτευση γεννήθηκε πάνω στην προδοσία της Κύπρου και ευθύνεται γι' αυτήν αφού κατά την διάρκεια της "Δημοκρατίας" έγινε ο "Αττίλας 2" που οδήγησε στην κατοχή του 37% του Κυπριακού εδάφους.Εδώ και 37 χρόνια γιορτάζουμε τις ίδιες μέρες με την εισβολή του Αττίλα την παλινόρθωση της Δημοκρατίας!
           Καραμανλής ή τανκς ήταν το πρώτο σύνθημα της μεταπολίτευσης ενώ στην πραγματικότητα ήταν Καραμανλής καιτην αρχή  Γκυζίκης. Θα έρθει ο Παπανδρέου μετά το '81 και θα πατήσει πάνω στις ελπίδες ενός λαού που ήταν στο περιθώριο από το εμφύλιο, για μια καλύτερη κοινωνία και μετά και θα κάνει κάτι χειρότερο από το να τις προδώσει : εκμαύλισε ένα λαό στο ρουσφέτι, στο βόλεμα στην αρπαγή της δημόσιας περιουσίας. Ο Σημίτης θα βάλει ταφόπλακα στον πατριωτισμό και με το χρηματιστήριο θα δώσει ζάχαρη στον κόσμο αλλά μέσα είχε δηλητήριο, ο ελληνικός λαός θα το δοκιμάσει αλλά μυαλό δεν θα βάλει.Ο  Καραμανλής ο νεώτερος δεν θα έχει δυνάμεις και θα εγκαταλείψει για να έρθει ο ... Τζέφρυ! Θα τάξει ότι "λεφτά υπάρχουν" για να στείλει την Ελλάδα στο ΔΝΤ. Η Ελλάδα ήταν υπό απειλής χρεωκοπία και το πρώτο νομοσχέδιο ήταν για την ψήφο των αλλοδαπών και την απόκτηση ιθαγένειας!
                   Στην μεταπολίτευση οι διορισμοί στο δημόσιο ήταν ο κανόνας, επιδοτήσεις, δημόσια έργα .Ήρθε η φούσκα του χρηματιστηρίου μετά που έπεσαν με τα μούτρα οι Έλληνες να γίνουν εκατομμυριούχοι, θα το πληρώσουν ακριβά. Η Ολυμπιάδα ήταν η μεγαλύτερη φιέστα της μεταπολίτευσης. Σπαταλήθηκαν αμύθητα ποσά χωρίς κανένα αντίκρυσμα. Η οικονομία πήγαινε από το κακό στο χειρότερο τώρα αντί για διορισμούς με μονιμότητα συμβάσεις αορίστου χρόνου και μετά προγράμματα stage. Το ΔΝΤ ήρθε και χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η πολυπόθητη καρέκλα τους τρίζει...
                   Ποιος θυμάται τα Ίμια;Την ονομασία των Σκοπίων; Όσοι διαμαρτυρήθηκαν για την πορεία των εθνικών θεμάτων πήραν την ρετσινιά του ακραίου,γραφικού, φασίστα κτλ. Πριν 15 χρόνια βρισκόσουν στο περιθώριο της κοινωνίας αν έλεγες :
"να κρεμαστούν οι τριακόσιοι της βουλής ", τώρα λέγεται στην πλατεία Συντάγματος αλλά ο πολύς ο κόσμος κοιμάται με την εντύπωση ότι οι πολιτικοί που μας έφεραν σ' αυτήν την θέση έχουν και την λύση.
        Οργή, θυμός, μίσος δεν αφήνουμε να μας κυριεύσει για την μεταπολίτευση, στον επιθανάτιο ρόγχο της μόνο απάθεια.          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου