Powered By Blogger

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

θράσος


Γραφει οΚώστας Καίσαρης

Αύριο Κυριακή, στις 24 Ιουλίου, εορτάζει η Ελλάς. Την 37η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας τον Ιούλιο του 1974. Οταν έπεσε η επάρατος Χούντα κι επανήλθε η Δημοκρατία στο λίκνο που τη γέννησε. Κι όταν με την πάροδο των χρόνων οι λαϊκοί αγωνιστές του Πολυτεχνείου τύπου Μίμη Ανδρουλάκη , τύπου Μαρίας Δαμανάκη και τύπου Τζουμάκα βρήκαν μέσω του σοσιαλισμού το δρόμο για την εξουσία. Οπότε αντιστράφηκαν και οι όροι. Αντί να τους κυνηγάει η αστυνομία, όπως επί Χούντας, τους προστατεύει από τα γιαούρτια και τις λεμονόκουπες.

Εχουν το θράσος να μαζεύονται για να γιορτάσουν τη Δημοκρατία
ΑΥΤΗ ακριβώς είναι η διαφορά της Δημοκρατίας από τη Δικτατορία: Στη συμπεριφορά της αστυνομίας. Επί Χούντας προστάτευε τους στρατιωτικούς, ενώ τώρα προστατεύει τους πολιτικούς. Θα φορέσουνε λοιπόν όλοι τα καλά τους κι αύριο τ' απόγευμα θα πάνε στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου να γιορτάσουνε τη Δημοκρατία. Και το καινούργιο δάνειο των 109 δισ. ευρώ που εξασφάλισε η κυβέρνηση.
Η κίνηση μάλιστα των Ευρωπαίων να στηρίξουν την πτωχή και όχι τίμια Ελλάδα επανηγυρήσθη δεόντως στην ενδοχώρα: «Ανάσα για τα επόμενα χρόνια». Μάλιστα. Πανηγυρίζουμε επειδή μπορούμε και παίρνουμε δανεικά. Οχι για να επιβιώσουμε. Παίρνουμε δανεικά για να μπορούνε να πληρώνουμε τα προηγούμενα δανεικά. Πανηγυρίζουμε επειδή δεν χρεοκοπούμε. Μα μαλάκες είναι αυτοί που τους χρωστάμε να μας αφήσουνε να χρεοκοπήσουμε; Και πώς θα πάρουνε μετά τα λεφτά τους πίσω; Αντί λοιπόν να χρεοκοπήσει η Ελλάδα, χρεοκοπεί ο λαός της: Φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση. Ούτε τη ΔΕΗ έχει να πληρώσει ο κοσμάκης. Γεμάτες είναι οι ουρές απ' αυτούς που πάνε και κάνουνε διακανονισμούς.
Και δεν μιλάμε για μεγάλους λογαριασμούς. Οταν είσαι άνεργος, ούτε το λογαριασμό των 100 ευρώ δεν μπορείς να πληρώσεις. Κι αντί όλοι αυτοί να ψάξουνε να βρούνε τρύπα για να κρυφτούνε, έχουνε και τα μούτρα να γιορτάζουνε τη Δημοκρατία. Η Ελλάδα να είναι σε κατάσταση Κατοχής. Οι άνεργοι να κοντεύουνε να φτάσουνε το ένα εκατομμύριο. Τα λεφτά στους συνταξιούχους δεν φτάνουνε ούτε για δύο εβδομάδες. Νοσοκομεία και πανεπιστήμια να μην έχουνε λεφτά να λειτουργήσουνε. Η νεολαία να μην έχει στον ήλιο μοίρα. Κι αυτοί να μαζεύονται για να γιορτάσουνε τη Δημοκρατία. Και το θράσος τους είναι ότι έχουνε και την απαίτηση να πιστεύει το ίδιο κι ο κόσμος. Οτι αυτό που υπάρχει στην Ελλάδα είναι Δημοκρατία. Χαίρετε.
απο την αθλητική goalnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου