Powered By Blogger

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ

              Η μεταπολίτευση έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο και ευθύνονται γι' αυτό κυρίως οι τρεις οικογένειες που κυβέρνησαν την χώρα και τα δυο μεγάλα κόμματα εξουσίας  ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Το μεγαλύτερο μερίδο ευθύνης έχουν το ΠΑΣΟΚ και η οικογένεια Παπανδρέου γιατί κυβέρνησαν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τους άλλους πολιτικούς σχηματισμούς και τις άλλες οικογένειες... ενώ πήραν και επιβλαβής για το έθνος αποφάσεις...
            Επομένως το να ψηφίσει κανείς ΠΑΣΟΚ - Παπανδρέου ( ή Βενιζέλο...) στις επόμενες εκλογές αποτελεί μαζοχισμό και συνενοχή στα εγκλήματα που διαπράχθησαν έναντι του ελληνικού λαού. Άραγε τι εναλλακτικές επιλογές υπάρχουν; Η Ν.Δ. προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες τις και με τον Σαμαρά έχει αντισταθεί στην συναίνεση για το Μνημόνιο - Μεσοπρόθεσμο αλλά κατά πόσο δεν είναι για το θεαθήναι; Ταυτόχρονα η ΝΔ αποτελείται  από φθαρμένα στελέχη παλαιότερων κυβερνήσεων.
         Στα μικρότερα κόμματα η κατάσταση δεν είναι καλύτερη :
         α) το ΚΚΕ είναι ακόμα στο 1917, η Παπαρήγα δεν έχει αρπάξει την ευκαιρία από τα "μαλλιά".   
         β) το ΛΑΟΣ αυτοκαταστράφηκε με την επιλογή να στηρίξει το Μνημόνιο και τις αυτοκτονικές παλινωδίες του Καρατζαφέρη.
         γ) ΣΥΡΙΖΑ παρ' ότι του κάνουν διαφήμιση με το να του χρεώνουν τις γιούχες εναντίων κυβερνητικών στελεχών δεν μπορεί προσελκύσει τις μάζες, ο Τσίπρας αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι δεν μπορεί να εμπνεύσει εναλλακτική πρόταση.
        δ) Δημοκρατικός Συναγερμός : το φιλελεύθερο δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ με αρχηγό την Μπακογιάννη... άνευ σχολίων...
       ε) Δημοκρατική Αριστερά : το αριστερό δεκανίκι στο ΠΑΣΟΚ, ο Κουβέλης προσπαθεί να αμβλύνει τον πολιτικό λόγο όταν οι καιροί επιβάλλουν την όξυνση έναντι της πολιτικής ΠΑΣΟΚ...
       στ) Οικολόγοι : απών σε κάθε αγώνα πολιτικό ακόμα και οικολογικό! Εκμεταλλεύεται τα οικολογικά αισθήματα του λαού αλλά είναι στην πραγματικότητα επαγγελματίες οικολόγοι με αντεθνικές θέσεις! Τρεμόπουλος- Χρυσόγελος το δίδυμο της συμφοράς!
        ζ) Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών : αγανακτισμένοι Πασόκοι, τόσα χρόνια όσα έκανε το ΠΑΣΟΚ ήταν καλά; Ο Δημαράς δεν μπορεί να σηκώσει τον αγώνα και να τραβήξει αγανακτισμένους Πασόκους.
        η) Τα "Λοιπά" κόμματα που αποτελούνται κυρίως από δυο αντιδιαμετρικά αντίθετους πολιτικούς σχηματισμούς : ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Χ.Α. το μεν πρώτο  αποτελείται από πολυάριθμους πολιτικούς σχηματισμούς με ηγεσίες της γενιάς του Πολυτεχνείου και με νέους οπαδούς, το δε δεύτερο άνευ σχολίων!
        θ) Ε.ΠΑ.Μ. : νέος ελπιδοφόρος πολιτικός φορέας με ηγέτη τον Καζάκη, θα τον κρίνουμε στην πορεία! Θα αντιμετωπίσει την συνωμοσία της σιωπής από τα διαπλεκόμενα Μ.Μ.Ε.!
        Τελικά μπορεί να υπάρξει πολιτικό κίνημα που να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό; Στην Τουρκία όταν αντιμετώπισαν ανάλογη οικονομική κρίση, εμφανίστηκε ο Ερντογάν που κατάφερε να εμπνεύσει τα λαϊκά ισλαμικά στρώματα και να ανατρέψει τα διεφθαρμένα καθεστωτικά κόμματα από την εξουσία. Κάτι τέτοιο είναι απίθανο στην Ελλάδα γιατί για γενιές οι Έλληνες ζούσαν με ιδεολογικές παρωπίδες και έμαθαν να λατρεύουν τις πολιτικές οικογένειες που τους κυβερνούν και παράλληλα να έχουν δοσοληψίες με τους πολιτικούς του τύπου :  ψήφοι έναντι διορισμού, "διευκολύνσεις" και ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς.
         Η Ελλάδα είναι δημογραφικά γηρασμένη και δεν υπάρχει νεολαία που να έχει δυναμική να ανατρέψει το υπάρχον πολιτικό σκηνικό. Αυτή είναι η διαφορά μας με την Τουρκία ή ακόμα με την Ελλάδα του 1974 ή έστω με την "αλλαγή" του 1981.Υπήρχε τότε δυναμική για ανατροπή ενώ τώρα που να στραφεί η νεολαία; Τα κόμματα πραγματικά νοιάζονται για τους νέους; Αρκεί να παρατηρήσει κανείς τα δελτία ειδήσεων : ασχολούνται με τις συντάξεις των εξηντάρηδων και όχι με την ανεργία των εικοσιπεντάρηδων. Αποτέλεσμα οι πολιτικοί σχηματισμοί κατευθύνονται πως να ικανοποιήσουν συνταξιούχους και όχι να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για τους νέους.
             Θα χρειαστούμε δύναμη και αισιοδοξία για το αύριο, αναμένουμε νέους πολιτικούς σχηματισμούς να αντικαταστήσουν τα γηρασμένα κόμματα και η νεολαία θα είναι παρούσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου