Powered By Blogger

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

H Αθήνα "λύγισε" από τις τουρκικές απειλές: Εκδίδονται οι άλλοι τρεις φυγάδες Τούρκοι στρατιωτικοί

ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Το Συμβούλιο Εφετών έδωσε το «πράσινο φως» για την έκδοση των 3 από τους 8 Τούρκους, που έφτασαν στη χώρα μας το περασμένο καλοκαίρι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.
Μετά τη χθεσινή απόφαση για τη μη έκδοση των πρώτων 3 Τούρκων, σήμερα το δικαστικό συμβούλιο, με άλλη σύνθεση, αποφάσισε την έκδοση τους για τα 3 από τα 4 αδικήματα που εκ ζητούνται.
Συγκεκριμένα, οι δικαστές είπαν «ναι» για τα αδικήματα της προσπάθεια κατάλυσης του πολιτεύματος, την απόπειρα παρακώλυσης συνεδρίασης του Κοινοβουλίου και για λεηλασία (αρπαγή) ελικοπτέρου. Το συμβούλιο αποφάσισε να μη εκδοθούν για την απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου προέδρου.

Οι 3 Τούρκοι οι οποίοι κρατούνται θα υποβάλουν έφεση.
Χθες ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Φικρί Ισίκ είχε απειλήσει ευθώς την Ελλάδα για την μη έκδοση των πρώτων τριών:
 
"Η Ελλάδα είναι σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ. Αυτή είναι μια τρομοκρατική οργάνωση. Tα δικαστήρια πρέπει να τους συμπεριφέρονται όπως συμπεριφέρονται στις τρομοκρατικές οργανώσεις. Είμαστε σε θέση να κινηθούμε χωρίς βιασύνη αλλά με αποφασιστικότητα".
 
Επίσης, όταν ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους τι έκανε την Ελλάδα να αλλάξει γνώμη, είπε:  
“Εμείς λέμε ότι σε αυτό το σημείο οι χώρες πρέπει να συνεργαστούν μεταξύ τους. Εάν οι χώρες κάνουν διακρίσεις σχετικά με τις τρομοκρατικές οργανώσεις, αυτό θα μας βλάψει. Δεν έχει σημασία το όνομα της τρομοκρατικής οργάνωσης. Μια τρομοκρατική οργάνωση είναι πάντα μια τρομοκρατική οργάνωση”, ανέφερε ο Τούρκος yπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου