Powered By Blogger

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Με το νόμο Παρασκευόπουλου είχε βγει από τη φυλακή ο Αφγανός δολοφόνος της 19χρονης φοιτήτριας


Η μία αποκάλυψη ακολουθεί την άλλη στην υπόθεση του Αφγανού «πρόσφυγα» που κατηγορείται για τη δολοφονία της 19χρονης φοιτήτριας που βρέθηκε νεκρή στον ποταμό Dreisa στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας.
Μετά την είδηση ότι πιθανότατα πρόκειται για το ίδιο άτομο το οποίο είχε επιτεθεί σε 20χρονη φοιτήτρια στην περιοχή Μουράγια της Κέρκυρας χτυπώντας την για να της αρπάξει την τσάντα και στέλνοντάς τη στο νοσοκομείο με βαριές σωματικές κακώσεις, αποκαλύπτεται ότι ο Αφγανός είχε αποφυλακιστεί με τον νόμο Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών και την συμφόρηση της κοινωνίας.
Ειδικότερα, ο νεαρός Αφγανός όταν συνελήφθη για την επίθεση εναντίον της 20χρονης φοιτήτριας στην Κέρκυρα είχε δηλώσει ότι είναι 17 ετών (ως είθισται) και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση. Όπως δηλώνει όμως η δικηγόρος του Μαρία Ελένη Νικοπούλου, o Αφγανός «πρόσφυγας» έκανε χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου 4322/2015 και κατάφερε να αποφυλακιστεί στις 31 Οκτωβρίου του 2015.
«Πράγματι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που φέρεται να σκότωσε την 19χρονη στην Γερμανία και να επιτέθηκε στην 20χρονη φοιτήτρια στην Κέρκυρα. Αν και είχε καταδικαστεί σε δέκα χρόνια κάθειρξη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και είχε μεταφερθεί στις φυλακές Βόλου, κατάφερε να αποφυλακιστεί κάνοντας χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων του νόμου Παρασκευόπουλου περί αποσυμφόρησης των φυλακών», δηλώνει συγκεκριμένα η δικηγόρος.
Αντί στη συνέχεια ο Αφγανός να απελαθεί πίσω στην χώρα του, καθώς είχε εισέλθει στην Ελλάδα παράνομα, απλώς του επιβλήθηκαν οι περίφημοι «περιοριστικοί όροι» και τον άφησαν να κυκλοφορεί ελεύθερος, μέχρι που έφυγε για Γερμανία.

 pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου