Powered By Blogger

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Σκληρές αερομαχίες στην Ρω με τουρκικά μαχητικά - Απόντες από την επίσκεψη στο νησί ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΚΚΕ (βίντεο)

F-16C KAI F-4E TERMINATOR ΤΗΣ ΤΗΚ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΝ ΤΟ CH-47DGR CHINOOK ΠΟΥ ΜΕΤEΦΕΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


Καστελλόριζο, Ρω και Στρογγύλη επισκέφθηκαν σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρης Βίτσας και 10 βουλευτές, μέλη της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, συνοδευόμενοι από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, κ. Αποστολάκη και τον αρχηγό ΓΕΣ, κ. Τελλίδη.
Στην νήσω Ρω, στις 13.38 και ενώ τελούνταν το μνημόσυνο στην μνημη της "Κυράς της Ρω" κατα κόσμον Δέσποινας Αχλαδιώτη, δυο τουρκικά F-16 έμπαιναν στο FIR Αθηνών στην μεριοχή του νοτίου Αιγαίου κινούμενα πέντε μίλια μακριά από το νησί.
Ελληνικά μαχητικά  F-16 Block 52+ που ειχαν απογειωθεί απο την προωθημένη βάση της Σμηναρχίας του Kαστελίου (ανήκει στην 115 ΠΜ) και βρίσκονταν ήδη πάνω απο την περιοχή κινήθηκαν προς τα τουρκικά και αναχαίτισαν.
Τα F-16C αποχώρησαν αλλά τα ακολούθησε μια τετράδα μαχητικών κρούσης εδάφους F-4Ε Terminator που παραβίασαν και αυτά τον ΕΕΧ για να αναχαιτιστούν από μια ελληνική δυάδα F-16C 
Νωρίτερα το πρωί τουρκικά μαχητικά F16 ενεπλάκησαν σε αερομαχίες με ελληνικά στο βόρειο Αιγαίο. 
Αλλα μαχητικά ήταν σε κατάσταση rediness στην 115 ΠΜ, προκειμένου να αναχαιτίσουν τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που θα πλησίαζαν το ελικόπτερο CH-47DGR Chinook με το οποίο μετέβησαν οι βουλευτές στα νησιά. 
 
Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Π.Καμμένου να συνεδριάσει η Επιτροπή στο Καστελλόριζο σε απάντηση τω τουρκικων προκλήσεων στην περιοχή και γενικότερα στο Αιγαίο.
Δυστυχώς, κανένα άλλο κόμμα δεν δέχθηκε να συμμετάσχει στην αποστολή για να μην προκληθει η Τουρκία, όπως ανακοίνωσαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΚΚΕ.
«Το μήνυμα ομοψυχίας του ελληνικού λαού ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο το υψηλό ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων» δήλωσε από το Καστελλόριζο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.


«Οι σκέψεις όλων μας και των οικογενειών μας είναι αυτές τις μέρες στα στελέχη και τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων, από τα νησιά έως τον Έβρο, την Αεροπορία, το Ναυτικό, που προασπίζουν με κάθε τρόπο την εθνική ανεξαρτησία και ακεραιότητα της χώρας. Ο ελληνικός λαός θα είναι πάντα κοντά τους» κατέληξε ο υπουργός.

Νωρίτερα, στη νησίδα Ρω, παρουσία του κ. Καμμένου, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του αρχηγού ΓΕΣ και των βουλευτών πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη της κυράς της Ρω, της γυναίκας που επί δεκαετίες ήταν η μοναδική κάτοικος της νησίδας και μέλημά της ήταν σε καθημερινή βάση η έπαρση και η υποστολή της ελληνικής σημαίας.

Οι βουλευτές που συμμετέχουν:
Αυλώνιτου Ελένη ΣΥΡΙΖΑ
Ιωάννης Δέδες ΣΥΡΙΖΑ
Νίνα Κασιμάτη ΣΥΡΙΖΑ
Γιώργος Ντζιμάνης ΣΥΡΙΖΑ
Ρίζος Δημήτρης ΣΥΡΙΖΑ
Κασιδιάρης Ηλίας Χρυσή Αυγή
Χρήστος Παππας Χρυσή Αυγή
Ιωάννης Αϊβατίδης Χρυσή Αυγή
Κατσίκης Κωνσταντίνος ΑΝΕΛ
Ιωάννης Σαρίδης Ενωση Κεντρώων
Στη διάρκεια της επίσκεψης οι υπουργοί και οι βουλευτές ενημερώθηκαν από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για ζητήματα που αφορούν την προστασία των νησίδων, καθώς και για τις συνθήκες διαμονής και διαβίωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο Καμμένος απευθυνόμενος προς τους στρατιώτες, τόσο τους φύλακες της Ρω. όσο και της Μεγίστης τους υπογράμμισε ότι η βουλή των Ελλήνων και σύσσωμος ο ελληνικός λαός είναι δίπλα τους στην μακρινή γωνία της Ελλάδας και επίσης τους έδωσε από πέντε μέρες τιμητικής άδειας. 
Καθόλη την διάρκεια της επίσκεψης των πολιτικών προσώπων και των αρχηγών του ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων ενημέρωσαν τον σκοπό και την αποστολή των δυο φυλακίων.
Καθόλη την διάρκεια της επίσκεψης των πολιτικών προσώπων και των αρχηγών του ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων ενημέρωσαν τον σκοπό και την αποστολή των δυο φυλακίων.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου