Powered By Blogger

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τουρκική ΝΟΤΑΜ αποκλείει το Καστελόριζο και οι Ελληνες βουλευτές έγιναν... «λαγοί» από το νησί! (βίντεο)

AYTOI ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;


του Γιάννη Πετρίδη
 Ανησυχία-αν όχι πανικός- κατέλαβε τα ελληνικά πολιτικά κόμματα όταν την πρόταση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένου για συμβολική συνεδρίαση της Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής την διαδέχθηκε μετά από λίγη ώρα ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Αγκυρα βάσει της οποίας το Καστελλόριζο αποκόπτονταν τελείως από την υπόλοιπη Ελλάδα λόγω τουρκικής άσκησης!
Στην ίδια NOTAM ενημέρωναν ότι τα πλοία και τα αεροσκάφη που θέλουν να προσεγγίσουν πρέπει να ειδοποιούν πριν τις τουρκικές αρχές, εννοώντας φυσικά και αυτά που θα μετέφεραν τους Ελληνες βουλευτές!  
Σύμφωνα με την NAVTEX 785/16 δεσμεύεται όλη η περιοχή για ανθυποβρυχιακές ασκήσεις.
Αμέσως όλα τα κόμματα της λεγόμενης "μνημονιακής" αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι)  εξέδωσαν ανακοινώσεις σύμφωνα με τις οποίας απορριπτόταν η πρόταση του Π.Καμμένου, ο οποίος έτσι ήαλλιώς θα έπρεπε φυσικά αυτό να το είχε προτείνει εδώ και καιρό και όχι τώρα που "έχει ανάψει το κάρβουνο".
Η ΝΔ μίλησε για ρηχούς εντυπωσιασμούς, και το ίδιο απορριπτικό ήταν και το ΠΑΣΟΚ με την ΔΗΜΑΡ.
«Τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας της Ελλάδας απαιτούν σοβαρότητα στους χειρισμούς, αποφασιστικότητα, αλλά και σύνεση. Στις επικίνδυνες επικοινωνιακές "αρλούμπες" εμείς δεν συμμετέχουμε και το δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή», δήλωσε σχετικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.
«Το ΠΑΣΟΚ έχει συνδέσει το Καστελόριζο με την καταστροφική δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου για την είσοδο της χώρας μας στα μνημόνια. Αντιλαμβανόμαστε τις ενοχές τους, λυπούμαστε, αλλά όλοι οι υπόλοιποι θα είμαστε δίπλα στο Καστελόριζο», απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. 
Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, ανέφερε μετά την τουρκική ΝΟΤΑΜ  ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία επιπόλαια πρωτοβουλία, που θέλει να υποκαταστήσει την ουσία με επικοινωνιακές κινήσεις ρηχού εντυπωσιασμού. Οι εξελίξεις που αφορούν στα εθνικά μας θέματα και γενικότερα τις υποθέσεις Εξωτερικής Πολιτικής είναι πολύ σοβαρές» και πως «απαιτούν από όλους σοβαρότητα, νηφαλιότητα και αίσθημα ευθύνης με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον». 
Ο κ. Κουμουτσάκος υπενθύμισε τέλος, ότι η Νέα Δημοκρατία, έχει ζητήσει την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, για μια σε βάθος ουσιαστική συζήτηση.
Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή συντάχθηκε με την πρόταση του υπουργού Εθνικής Αμυνας και οι εκπρόσωποί του δήλωσαν ότι θα πάνε στο Καστελόριζο.
Στο μεταξύ το τουρκικό ΥΠΕΞ προχώρησε σε σφοδρή προσωπική επίθεση κατά του Π.Καμμένου: «Να μάθει ο Έλληνας υπουργός Άμυνας να μιλά σωστά και σοβαρά» είπε ο Μουφτούογλου.
Παράλληλα ο Τούρκος εκπρόσωπος έφτααε στο σημείο να κατηγορήσει τον Π.Καμμένο ότι βράβευσε μια «τρομοκρατική»(!)  οργάνωση όπως είπε, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του Π.Καμμένου  απονομής της Διαμνημόνευσης του Αστέρα Αξίας και Τιμής στο Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955 - 1959, στο Ίδρυμα Απελευθερωτικού Αγώνα ΕΟΚΑ 1955 - 1959 και στους Συνδέσμους Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955 – 1959.
Έντονο όμως είναι το σκηνικό και στην στρατιωτική διπλωματία. Ο αρχηγός ΓΕΘΑ ναύαρχος Ε.Απσοτολάκης συναντήθηκε σήμερα στις 4 το απόγευμα εκτάκτως στο ΥΠΕΘΑ με τον αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα Τζζέφρευ Πυάτ .
Είναι άγνωστο σε ποιον ανήκε η πρωτοβουλία για τη συνάντηση, αλλά η συζήτηση των δύο ανδρών αφορούσε τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις για τα Ίμια και για το γενικότερο περίγραμμα των ελληνο-τουρκικών σχέσεων που μυρίζουν πραγματικά «μπαρούτι» έχοντας ανησυχήσει ιδιαίτερα την Ουάσιγκτον.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου