Powered By Blogger

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΜΕΡΚΕΛ «ΠΟΥΛΗΣΑΝ» ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ. «ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΘΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ», ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΜΙΤ. Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΗ. «ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΩ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ»

erntogan-obama
 Ενώ στρατιωτικοί στασιαστές της Τουρκίας δήλωσαν την Παρασκευή ότι είχαν καταλάβει την εξουσία,  ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύθηκε ότι η απόπειρα πραξικοπήματος θα τεθεί υπό πλήρες έλεγχο.
Αν είναι επιτυχής, η ανατροπή του Ερντογάν, ο οποίος έχει κυβέρνησε την Τουρκία από το 2003, θα είναι μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές στη Μέση Ανατολή εδώ και χρόνια, ανατρέποντας μία από τις πιο σημαντικές συμμάχους των ΗΠΑ, ενώ ο πόλεμος μαίνεται στα σύνορά της. Ακόμη και αν αυτό αποτύχει, η απόπειρα πραξικοπήματος θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει κεντρικό τμήμα στην περιοχή.
«Θα το ξεπεράσουμε αυτό», δήλωσε ο Ερντογάν, μιλώντας σε μια κλήση με βίντεο σε ένα κινητό τηλέφωνο που πραγματοποιήθηκε μέ κάμερα. Κάλεσε τους οπαδούς του να βγουν στους δρόμους για να υπερασπιστούν την κυβέρνησή του και είπε ότι οι πραξικοπηματίες θα πληρώσουν ένα βαρύ τίμημα.
Ένας υπάλληλος, δήλωσε ότι ο Ερντογάν μιλούσε από το Μαρμαρίς από την τουρκική ακτή, όπου ήταν σε διακοπές.Ο Ερντογάν είπε ότι θα επιστρέψει γρήγορα στην Άγκυρα.
Ο πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η εκλεγμένη κυβέρνηση παρέμεινε στην εξουσία. Ο Yildirim ονομάζε οτι το πραξικόπημα είναι μια τρομοκρατική πράξη από συμμορίες.
Ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών είπε ότι όλοι θα συλληφθούν.

 makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου