Powered By Blogger

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Αποκάλυψη… Δεν μας τα λέτε καλά κύριε πρέσβη!

1015641391
Ο λόγος για τον γνώριμο πλέον Τζέφρι Πάιατ, πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα…
Εδώ και δύο εβδομάδες ο Τζέφρι Πάιατ, αποτελεί κι επίσημα πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, μετά την τριετή θητεία του στην αμερικανοκρατούμενη Ουκρανία. Την Κυριακή, μιλώντας στην Οδησσό όπου πραγματοποιούνται οι προγραμματισμένες κοινές ναυτικές ασκήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ουκρανίας ο Πάιατ εξήρε τους Ουκρανούς αξιωματούχους για «το θάρρος και την αποφασιστικότητα» τους στον αγώνα εναντίον της Μόσχας.
«Αυτή είναι ίσως η τελευταία ομιλία μου στην Οδησσό,» σημείωσε ο πρέσβης. «Προσπαθούσα να σκεφτώ, ποιο είναι το ένα μήνυμα με το οποίο θα αποχαιρετήσω τους εταίρους μας σε αυτό το σημαντικό τμήμα της Ουκρανίας. Και νομίζω ότι είναι πολύ απλό: είναι να έχετε εμπιστοσύνη στους εαυτούς σας και να στηριχτείτε στην εμπιστοσύνη που έχετε κερδίσει μέσα από το θάρρος και την αποφασιστικότητα που έχετε επιδείξει κατά τα τελευταία δυόμισι χρόνια συγκρούσεων με τη Ρωσία. »
Ο διπλωμάτης τόνισε ότι είναι «πάρα πολύ περήφανος … ως Αμερικανός» για «τη συνεργασία που έχουμε καταφέρει να σφυρηλατήσουμε με μερικούς πολύ θαρραλέους Ουκρανούς πατριώτες». Για να ολοκληρώσει τον προπαγανδιστικό λόγο του αναφέροντας: «Έχετε αντιμετωπίσει τη χειρότερη Ρωσία που θα μπορούσε να υπάρξει, και ξέρω ότι πρόκειται να επικρατήσετε. »
Δύο ημέρες αργότερα, σε μια ομιλία του ο Πάιατ ανέλυσε με λεπτομέρειες τις «επιτυχίες» των Ουκρανών, λέγοντας ότι η χώρα έχει κερδίσει ουσιαστικά τον «ενεργειακό πόλεμο» με τη Ρωσία. Πιο συγκεκριμένα τόνισε: «Οι Ουκρανοί δεν είναι πια σε μια κατάσταση όπου το Κρεμλίνο χρησιμοποιεί τους ενεργειακούς πόρους τους ως όπλο, ως μέσο για τον χειρισμό των πολιτικούς της Ουκρανίας», όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων UNIAN.
Κοντολογίς, δεν μας τα λέτε καλά κύριε πρέσβη…

hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου