Powered By Blogger

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Ο Νταβούτολου απείλησε τη Μόσχα με κατάρριψη ρωσικών μαχητικών

Ο Νταβούτολου απείλησε τη Μόσχα με κατάρριψη ρωσικών μαχητικών
Για κλιμάκωση του εμφυλίου πολέμου στη Συρία μέσω της επέμβασής της κατηγόρησε τη Ρωσία, τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.
Είχαν προηγηθεί απειλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τη Μόσχα, στο ίδιο ύφος. Ο ιδεολογικός «εμπνευστής» της αναβίωσης του ισλαμικού χαλιφάτου και της ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας Αχμέτ Νταβούτογλου, χαρακτήρισε «λάθος» την παραβίαση του τουρκικού εναερίου χώρου από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος το οποίο επιχειρούσε στη Συρία.
Σε ζωντανή συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο HaberTurk TV, ο Αχμέτ Νταβούτογλου σημείωσε ότι οι κανόνες εμπλοκής της Τουρκίας σε σχέση με δυνάμεις που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της είναι εντελώς ξεκάθαροι.
Εάν ήταν έτσι, όπως τα λέει ο Νταβούτογλου, η Ελλάδα έπρεπε κάθε ημέρα να καταρρίπτει και ένα τουρκικό σμήνος, με τόσες παραβιάσεις που κάνουν στο Αιγαίο.
Ρωσικό αεροσκάφος εισήλθε στον τουρκικό ενάεριο χώρο, κοντά στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας το Σάββατο, οδηγώντας την Άγκυρα να στείλει δύο F-16 για να το αναχαιτίσουν και να καλέσει τον Ρώσο πρεσβευτή για εξηγήσεις.

tribune

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου