Powered By Blogger

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Ρωσική "καταιγίδα" στην Συρία: Το Μοskva περιμένει εντολή για μαζική εκτόξευση Κρουζ εναντίον ισλαμιστών ενώ Su-34 τους σφυροκοπούν (vid, φωτο)

ΞΕΚΙΝΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΡΩΣΙΑΣ-ΣΥΡΙΑΣ-ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ

του Βασίλη Καπούλα

Από στιγμή σε στιγμή θα ξεκινήσει η μεγάλη ρωσική "καταιγίδα" στη Συρία αφού σύμφωνα με πληροφορίες, το ρωσικό ναυτικό έχει πάρει θέσεις μάχης με επικεφαλής το καταδρομικό Μoskva και αναμένει την εντολή για μαζική εκτόξευση πυραύλων κρουζ τη στιγμή που ρωσικά μαχητικά θα σφυροκοπούν θέσεις των ισλαμιστών ενώ ταυτόχρονα θα ξεκινήσει και η μεγάλη χερσαία επιχείρηση σε Λαττάκεια, Ιντλίμπ, Χομς, Χάμα, Ραστάν!

Υπενθυμίζουμε ότι ανοιχτά της Συρίας βρίσκονται περίπου 20 ρωσικά πλοία (δείτε σχετικά εδώ) ενώ σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, τρία ρωσικά πλοία έχουν στοχοποιήσει ισλαμιστικούς στόχους και περιμένουν την εντολή για μαζική εκτόξευση πυραύλων Κρουζ.

 Ερωτηματικό αποτελεί αν στην επιχείρηση θα συμμετάσχουν και 2-3 ρωσικά υποβρύχια που βρίσκονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Συρία έχει χωριστεί σε ζώνες ευθύνης μεταξύ Ιράν-Ρωσίας και Χεζμπολάχ ενώ υπάρχουν συζητήσεις Ρωσίας-Ιράκ για να δοθεί η αεροπορική βάση Τακαντούμ στην περιοχή Χαμπανίγιε στους Ρώσους για επιδρομές κατά του ISIS.

Ταυτόχρονα, το ρωσικό ΥΠΑΜ ανακοίνωσε ότι χτυπήθηκαν περισσότερες από 50 υποδομές της τρομοκρατικής οργάνωσης LIH.

 Η ρωσική αεροπορία πραγματοποίησε περισσότερες από 60 επιδρομές και κατέστρεψε 50 υποδομές της τρομοκρατικής οργάνωσης LIH ενώ πρόσθεσε ότι οι ισλαμιστές βρίσκονται σε πανικό και προσπαθούν να διαφύγουν μέσω της Συρίας στην Ευρώπη.

 Ενώ η Ρωσική αεροπορία εξαπολύει εκατοντάδες επιδρομές στη Συρία, στο παιχνίδι θα μπει και το ρωσικό ναυτικό το οποίο θα πλήξει στόχους της Al-Qaeda, “Jabhat Al-Nusra” και ISIS με πυραύλους κρουζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό θα γίνει για να μην δοθεί η παραμικρή ευκαιρία για αντεπίθεση από τους ισλαμιστές ενώ τρία ρωσικά πλοία έχουν ήδη πάρει θέσεις έξω από τη Λαττάκεια και περιμένουν την εντολή για μαζικές πυραυλικές επιθέσεις κρουζ ενώ ο συριακός στρατός θα εξαπολύσει επίθεση στην Jaysh Al-Fateh που ελέγχει τις πεδιάδες Al-Ghaab στη Χάμα.

 Παράλληλα, η ρωσική αεροπορία έπληξε στόχους της Αλ Κάιντα στη Jisr Al-Shughour στην Ιντλίμπ, στη Jabal Al-Zawiya και Jabal Al-Akrad στη Λαττάκεια.

 Ρωσικά μαχητικά έπληξαν επίσης κονβόι της Αλ Κάιντα και συγκεκριμένα της “Jabhat Al-Nusra” που κατευθυνόταν από την Jisr Al-Shughour στην Λαττάκεια.

 Στους στόχους των ρωσικών μαχητικών βρέθηκαν οι πόλεις Ma’arat Al-Nu’man, Kafr Nabl, Sarmeen, Ariha, και Saraqib που ελέγχονται από την Αλ Κάιντα.

Ο Συριακός στρατός ανακοίνωσε την πρώτη χερσαία επιχείρηση στη κεντρική Συρία μετά από 15 μήνες. Στόχος θα είναι η Al-Rastan που είναι υπό τον έλεγχο της Jabhat Al-Nusra” και του FSA.

 Για τους ισλαμιστές οι πεδιάδες της Al-Rastan αποτελούν μια ασφαλή ζώνη που τους χωρίζει από τις συριακές δυνάμεις στη Χομς. Αυτό όμως έχει αλλάξει αφού τους σφυροκοπούν τα ρωσικά μαχητικά στις πόλεις Al-Rastan, Talbieseh, Al-Ghantu, ‘Umm Sharshouh.

 Oι Συριακές ένοπλες δυνάμεις θα επιτεθούν στους ισλαμιστές από δύο διαφορετικά μέτωπα, το πρώτο κύμα θα έρθει από τα δυτικά στις Tasineen, Kafr Na’an, και Jaboureen ενώ το άλλο κύμα από τα βόρεια το οποίο θα αποτελεί και το κύριο κύμα επίθεσης, καθώς ο συριακός στρατός κατευθύνεται νότια από τον άξονα Χάμα-Χομς.

Τέλος, η ρωσική αεροπορία έπληξε στόχους της ISIS στην Συριακή χριστιανική πόλη Al-Quraytayn και στον αυτοκινητόδρομο Teefor-Palmyra μέσα κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Teefor.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές , ρωσικά μαχητικά κατέστρεψαν το κτίριο διοίκησης και ελέγχου της ISIS στη πόλη Al-Quraytayn ενώ έπληξαν το τρομοκρατικό δίκτυο ακόμη δυο φορές στα σύνορα Ιράκ-Χόμς κοντά στη πόλη Al-Quraytayn.

 Αυτό παρέλυσε το ISIS που δεν μπορεί να ενισχύσει πλέον τους ισλαμιστές που μάχονται σε άλλες περιοχές. Εκμεταλλευόμενες τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, ο Συριακός στρατός και οι Εθνικές Αμυντικές Δυνάμεις στρίμωξαν το ISIS από την πόλη Maheen προς την Al-Quraytayn μετά από δύο ώρες μαχών και 18 νεκρούς ισλαμιστές.  Russian soldiers at the Hmeymim airbase


 Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου