Powered By Blogger

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Θετική εξέλιξη - Ακύρωσε ο Tusk τη Σύνοδο Κορυφής των 28 για την Ελλάδα - Κανονικά στις 17:00 η Σύνοδος της Ευρωζώνης

Η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 17:00 και θα διαρκέσει έως ότου ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα
(upd) Θετική εξέλιξη για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα αποτελεί το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk, ακύρωσε τη Σύνοδο Κορυφής των κρατών – μελών της Ε.Ε. για την Ελλάδα.
Η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 17:00, όπως ανακοίνωσε ο Tusk, και θα διαρκέσει έως ότου ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα.
Στις 14:00 θα προηγηθεί συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην οποία θα λάβουν μέρος μεταξύ άλλων οι Angela Merkel, Jean Claude Juncker, Donald Tusk και Mariano Rajoy, προκειμένου να προετοιμαστέι η Σύνοδος. Στις Βρυξέλλες βρίσκεται και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Σημειώνεται ότι ο μόνος λόγος σύγκλισης των χωρών –μελών της Ε.Ε. θα ήταν ενδεχόμενη κατάρρευση των διαπραγματεύσεων που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης για την επίλυση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα θα πρέπει να διαρκέσει για όσο διάστημα απαιτηθεί ακόμη και για όλο το βράδυ, μέχρι να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες ανέφερε ο Tusk.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων DPA πηγές στις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι το Eurogroup χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.
Αρχικά είχε αποσαφηνιστεί ότι η σύγκληση όλων των 28 κρατών μελών της ΕΕ θα πραγματοποιείτο με ένα στόχο το Grexit.
Αν η Ελλάδα θα πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη και το ευρώ.
Αυτή η Σύνοδος Κορυφής των 28 ακυρώθηκε, εξέλιξη που δείχνει ότι δεν υπάρχει στο τραπέζι αυτή την στιγμή το Grexit.
Από την άλλη πλευρά, οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ είναι  βαθιά διχασμένοι όσον αφορά την ελληνικό ζήτημα και πιθανότατα να θέλουν να αφήσουν την τελική απόφαση για την Ελλάδα στην Σύνοδο Κορυφής.
Η σύνοδος κορυφής θα ξεκινήσει και θα διαρκέσει έως ότου οι συζητήσεις για την Ελλάδα καταλήξουν δήλωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Πάντως ενδιαφέρον είχε η δήλωση του Αντιπροέδου της Ευρωπαικής Επιτροπής, Valdis Dombrovskis, ο οποίος τόνισε ότι είναι αδύνατο να παρθεί απόφαση για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα σήμερα Κυριακή 12 Ιουλίου.

Πρώτη ενημέρωση: 10:29, Κυριακή 12 Ιουλίου 2015
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου