Powered By Blogger

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Πρώτη είδηση στον διεθνή Τύπο ο οδυνηρός συμβιβασμός στη Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα

Απετράπη το Grexit στη Σύνοδο Κορυφής μετά από 17 ώρες δραματικών διαβουλεύσεων
(upd3)Τον γύρο του κόσμου κάνει το αποτέλεσμα της μαραθώνιας Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα, η οποία κατέληξε σε ένα οδυνηρό συμβιβασμό, αλλά παράλληλα απεφεύχθη η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.
«Η Ελλάδα πέτυχε συμφωνία διάσωσης», γράφει στο κεντρικό του θέμα το αμερικανικό Marketwatch.
«Η συμφωνία απαλύνει τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ», σημειώνει το Marketwatch.
Η Ελλάδα κατέληξε σε συμφωνία με τους πιστωτές της για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων προκειμένου να αρχίσει η διαπραγμάτευση για το τρίτο πρόγραμμα, μεταδίδει το Bloomberg.
Μετά από 17 ώρες διαβουλεύσεων, ο Αλέξης Τσίπρας υποχώρησε στις απαιτήσεις των δανειστών, σημειώνει το Bloomberg.
Μετά από μια νύχτα μαραθώνιων και πολύπλοκων διαπραγματεύσεων, Ελλάδα και εταίροι κατέληξαν σε συμφωνία, μεταδίδει η Deutsche Welle.
«Agreekment», είναι το λογοπαίγνιο στο κεντρικό θέμα του CNBC, για τη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους της μετά από 17 ώρες διαβουλεύσεων.
Οι δανειστές απαίτησαν από την Ελλάδα την ψήφιση προαπαιτούμενων από την Ελλάδα, εντός της εβδομάδας, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο δάνειο.
«Οι ηγέτες της Ευρωζώνης κατέληξαν σε συμφωνία για την Ελλάδα» μεταδίδουν οι Financial Times.
Η Γερμανία άσκησε αυξημένη πίεση στην Ελλάδα προκειμένου να δεχθεί σαρωτικές μεταρρυθμίσεις και αυξημένη οικονομική εποπτεία, σε αντάλλαγμα για τη νέα διάσωση, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.
Οι ηγέτες της Ευρωζώνης δήλωσαν ότι θα δώσουν στην Ελλάδα ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης τριετούς διάρκειας, εφόσον ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα καταφέρει να εφαρμόσει έναν γύρο τιμωρητικών μέτρων τις επόμενες ημέρες, μεταδίδει η Wall Street Journal.
Merkel και Hollande πέτυχαν να δεχθεί ο Τσίπρας μια πιο σκληρή συμφωνία, γράφει η ισπανική εφημερίδα El Pais.
Το Reuters προειδοποιεί ότι οι όροι που επέβαλαν οι εταίροι, με «οδηγό» τη Γερμανία, ενδεχομένως να ασκήσουν επιπλέον πίεση στον αριστερό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και να προκαλέσουν πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα.
«Η σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης κατέληξε σε συμφωνία στο θέμα της Ελλάδας», είναι ο τίτλος της Die Welt, η οποία προσθέτει ότι έπειτα από 17 ώρες διαπραγματεύσεων ο Βέλγος πρωθυπουργός έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter την αποφασιστική λέξη: «συμφωνία».
Η γερμανική Die Zeit αναφέρει στον τίτλο της ότι «τα πλεονεκτήματα μιας συμφωνίας είναι περισσότερα από τα μειονεκτήματα», φράση την οποία είπε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel.
«Ο Τσίπρας αποδέχθηκε το ταμείο των 50 δισ. ευρώ», επισημαίνει η Suddeutsche Zeitung, η οποία εξηγεί ότι στις Βρυξέλλες επετεύχθη μια συμφωνία που θα χρησιμεύσει ως βάση για ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας.
Το περιοδικό Der Spiegel επισημαίνει: «Οι χώρες της ευρωζώνης συμφώνησαν με την Ελλάδα».
«Agreekment», τιτλοφορείται η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, η οποία επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον καινούργιο νεολογισμό που προέκυψε από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, μετά το «grexit» και το «grexident».
Η Frankfurter Allgemeine σημειώνει: «Υπάρχει συμφωνία: Νέα δισεκατομμύρια για την Ελλάδα». Η εφημερίδα πάντως τονίζει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διαφωνούσε μέχρι τέλους με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ για το ταμείο των 50 δισ. ευρώ.

Πρώτη ενημέρωση: 11:18, Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου