Powered By Blogger

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Νέα φωτογραφία του F-313 αποδέσμευσε το Ιράν

ΤΟ “STEALTH” ΜΑΧΗΤΙΚΟ

Στις αρχές του έτους το Ιράν είχε αποκαλύψει ένα νέο stealth μαχητικό αεροσκάφος το Qaher F-313 για το οποίο είχαν ακουστεί αρκετές αμφιβολίες για εάν επρόκειτο για ένα πραγματικό σχέδιο ή για ένα μοντέλο υπό κλίμακα το οποίο δεν θα πέταγε ποτέ.
Εκτός από τις φωτογραφίες που είχαν εμφανιστεί στις 2 Φεβρουαρίου όταν το Ιράν είχε αποκαλύψει για πρώτη φορά το μαχητικό δεν υπήρξε έκτοτε άλλη φωτογραφία του F-313. Η πρώτη νέα φωτογραφία εμφανίστηκε στο φορουμ Pakistan Defense, από κάποιον χρήστη με το όνομα Iranian Spotters.
Στη συγκεκριμένη φωτογραφία το αεροσκάφος φαίνεται να βρίσκεται σταθμευμένο σε κάποιο αεροδρόμιο πιθανότατα στο πλαίσιο δοκιμών που κανείς δεν ξέρει αυτή τη στιγμή εάν είναι πτητικέ, δοκιμές τροχοδρόμησης ή απλά επανεμφάνιση του αρχικού μοντέλου που είχε πρωτοπαρουσιαστεί.  .
Η φωτογραφία βέβαια δεν είναι κάποιου Ιρανού spotter ο οποίος κατάφερε να το διεισδύσει σε αεροπορική βάση και να το φωτογραφίσει (αδιανόητο για το Ιράν) αλλά προέρχεται από επίσημη πηγή βέβαια. Οι Ιρανοί στη συγκεκριμένη περίπτωση ακολουθούν το παράδειγμα των Κινέζων όπου κινέζοι “spotters” έβγαλαν στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του νέου μαχητικού J-20 αλλά ουσιαστικά επρόκειτο για κυβερνητική πρωτοβουλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου