Powered By Blogger

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Οι δύο ή και περισσότερες εκδοχές του Α.Τσίπρα στις βασικές θέσεις του κόμματος.


 img_7570. (3)1383977144 

ΣΧΟΛΙΟ: Είναι πολύ χρήσιμο να έχεις στη διάθεσή σου και σε πρώτη ζήτηση τις θέσεις του κάθε κόμματος, ώστε να αξιολογείς τη συμπεριφορά του, την αξιοπιστία  και τη φερεγγυότητά του, όχι μόνο προς τα μέλη, τους φίλους και τους συμπαθούντες, αλλά ακόμη και προς τους πολιτικούς ''αντιπάλους'' του. 


Βέβαια λίγο πολύ οι πολίτες της χώρας αυτής, εχουν τόσο πολύ συνηθισει στα ψέμματα των πολιτικών, κυρίως κομμάτων που  εχουν κυβερνήσει, ώστε τελικά να θεωρούν ως δεδομένο ότι ότι και να ακούσουν θα είναι ψέμα. 

Τελευταία όμως από τον κανόνα αυτό δεν εξαιρείται και ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως  και πολλά από τα στελέχη του. Αυτό βέβαια δεν είναι ότι το καλλίτερο, αφού για μια ακόμη φορά οι όποιες ελπίδες επενδύονται πάνω τους από τον ταλαιπωρημένο λαό μας,  είναι σίγουρο ότι  θα χαθούν πολύ γρήγορα, αν ισχύσουν όλες αυτές οι παλινδρομησεις, σκορπίζοντας συγχρόνως και την απογοήτευση. 

Ας κρατήσουμε λοιπόν όλα τα παρακάτω για να δούμε που τελικά θα κάτσει η.....μπίλια! Προς το παρόν κύριε Τσίπρα δεν μας τα λέτε καλά. Τα ...μπερδεύετε και μάλιστα έχετε κατορθώσει να μιλάτε με δύο γλώσσες! Μία εντός Ελλάδας και μία εκτός!  

Ιδού οι αποδείξεις!

 ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  
12-2-2012 
Ομιλία στη Βουλή
 

«Πρέπει τώρα να προχωρήσουμε σε αναστολή πληρωμών για όσο χρειαστεί, ώστε να εξοικονομήσουμε τουλάχιστον 15 με 20 δισ. τον χρόνο».
 

22-4-2012  
Ομιλία στη Ρόδο
 

«Το πρώτο που θα κάνουμε είναι η καταγγελία της δανειακής σύμβασης και του Μνημονίου. Το δεύτερο είναι το μορατόριουμ πληρωμών. Το τρίτο, η αναδιανομή του πλούτου. Να πληρώσουν οι πλούσιοι».
 

30-4-2012
Ομιλία στα Γιάννινα

 

«Ο,τι έχουμε πει προεκλογικά ισχύει και μετεκλογικά. Θα χειριστούμε με περισσή ευθύνη τα πράγματα και με βάση το πρόγραμμά μας και τις αξίες μας. Εχουμε πει ότι η πρώτη μας ενέργεια είναι να καταγγείλουμε τα Μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις και εφαρμοστικούς νόμους».
 

Απρίλιος 2012
Διακαναλική συνέντευξη στο Ζάππειο

 

«Το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε με το χρέος είναι έναν διεθνή λογιστικό έλεγχο για να δούμε τι από αυτό είναι νόμιμο και τι παράνομο».
«Εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε μονάχα αυτό, ότι με μια κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα πεινάσει ο κόσμος. Θα υπάρχει ένα πιάτο φαΐ. Δεν θα υπάρξει σπίτι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και δίχως θέρμανση. Ούτε συνταξιούχοι δίχως αξιοπρεπή σύνταξη ή άνεργοι χωρίς αξιοπρεπές επίδομα».
 

11 Μαΐου 2012
Παρουσίαση προγράμματος στην Αθηναΐδα

 

«Πρώτη πράξη της κυβέρνησης της Αριστεράς θα είναι ηακύρωση του Μνημονίου και των μνημονιακών νόμων του.Αμέσως μετά η νέα κυβέρνηση θα καταγγείλει τους επαχθείς όρους και θα ζητήσει την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης».
 

Μάιος 2012
Συνέντευξη στην ΕΡΤ και στην Ελλη Στάη

 

«Συμφωνώ απόλυτα! Δεν είναι φετίχ το νόμισμα. Από πότε έγινε φετίχ; Εχει σημασία αν θα είναι δραχμή ή ευρώ; Να μείνουμε στην Ευρώπη, το μέλλον μας είναι εκεί. Αν συνεχιστούν όμως τα Μνημόνια μας οδηγούν εκτός ευρώ, μας κάνουν Αφρική».
Προεκλογική συνέντευξη στο Ζάππειο
 

«Εμείς δεν μιλάμε για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Το Μνημόνιο δεν διαπραγματεύεται, η Κόλαση δεν διαπραγματεύεται. Μιλάμε για ακύρωση του Μνημονίου, καταγγελία της δανειακής σύμβασης και πολιτική διαπραγμάτευση σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο».
 

5 Ιουνίου 2012
Ομιλία στην Ελευσίνα

 

«Μετά την ακύρωση του Μνημονίου, όσοι θεσμικοί παράγοντες της ευρωζώνης σήμερα μας απασχολούν με διακοπή του δανείου, αύριο θα διαπραγματευτούν μαζί μας».
ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
 

10 Μαΐου 2012
Επιστολή σε Μπαρόζο, Ρόμπαϊ,
Σουλτς, Ντράγκι και Γιούνκερ

 

«Οφείλουμε να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής, δεδομένου ότι δεν απειλεί μόνο την κοινωνική συνοχή και τη σταθερότητα στην Ελλάδα, αλλά αποτελεί και πηγή αστάθειας για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ενωση και την ευρωζώνη».
5 Ιουνίου 2012
Στη συνάντηση με τους πρεσβευτές των χωρών που μετέχουν στο G20

 

«Μας λένε πολλοί ότι θέλουμε να εκβιάσουμε τους εταίρους μας. Θέλουμε να πείσουμε τους εταίρους μας ότι η δική μας πολιτική επιλογή αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική επιλογή, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη».
Ιανουάριος 2013
Στο Ινστιτούτο Brookings
 

«Οι κινδυνολόγοι θα σας πουν ότι το κόμμα μας αν έρθει στην κυβέρνηση θα σκίσει τη δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ, θα βγάλει τη χώρα από την ευρωζώνη, θα διακόψει τους δεσμούς της Ελλάδας με την πολιτισμένη Δύση, ότι η Ελλάδα θα γίνει μια νέα Βόρεια Κορέα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει τίποτ’ απ’ αυτά. Επιτρέψτε μου να το πω ξεκάθαρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη».

Νοέμβριος 2013
Στο Τέξας

 

«Μια έξοδος δεν θα ωφελήσει κανέναν. Αντίθετα θα πυροδοτήσει σοβαρά, νέα προβλήματα – διαχείριση ενός ασταθούς νέου νομίσματος, φαινόμενα bank run, πληθωρισμός, φυγή κεφαλαίων και ανθρώπων.
Για τον λόγο αυτό και μόνο, η Ελλάδα δεν θα πρέπει και δεν θα το κάνει να εξέλθει από την ευρωζώνη».
(σ.σ.: στην ομιλία που διένειμε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η φράση «να εξέλθει εθελοντικά από την ευρωζώνη». Ωστόσο, όπως φαίνεται στο βίντεο της ομιλίας, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είπε τη λέξη «εθελοντικά»)


ΣΥΝΟΨΙΖΟΥΜΕ:
-Αναστολή πληρωμών 
-Μορατόριουμ πληρωμών
-Καταγγελία δανειακής σύμβασης, μνημονίου και εφαρμοστικών νόμων.
-Για το χρέος Διεθνής Λογιστικός έλεγχος.
-Ακύρωση μνημονίου και μνημονιακών νόμων.
-Καταγγελία επαχθών όρων
-Επαναδιαπραγμέτευση δανειακής σύμβασης
-Δεν είναι φετίχ το νόμισμα! Έχει σημασία αν είναι ευρώ ή δραχμή;
-Δεν μιλάμε για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου
-Μιλάμε για ακύρωση του Μνημονίου, καταγγελία της δανειακής σύμβασης και πολιτική διαπραγμάτευση σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο».
-Μετά την ακύρωση του μνημονίου θα διαπραγματευθούν μαζί μας.
-Να επανεξετάσουμε συνολικά το πλαίσιο
Θέλουμε να πείσουμε τους εταίρους μας
-Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει τίποτα από αυτά.Θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη
-Μια έξοδος (από το ευρώ)δεν θα ωφελήσει κανεναν
- Η Ελλάδα δεν θα πρέπει και δεν θα το κάνει να εξέλθει από την ευρωζώνη

Όποιος θυμάται...θυμάται.  

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου